Králík na paprice

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík
    • sůl
    • 100
      g slanina
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • kořenová zelenina (mrkev,celer,petržel)
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 4
      lžička červená paprika 3-4
    • 1
      stroužek česnek
    • 250
      ml šlehačka
    • 4
      lžíce hladká mouka 3-4

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme sladkou paprikou a zprudka ze všech stran opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, obereme. Šťávu zahustíme šlehačkou smíchanou s hladkou moukou a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a případně dochutíme.
2
Na talíři maso přeléváme omáčkou a podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    14. 10. 2016 15:00

    A gramatika je vaše silná stránka co ? :-[ :-[

  • Jarda
    Jarda |

    29. 10. 2015 20:25

    Poprvé jsem dělal králika a moc se poved malé upravi ale moc super recept mužu jen doporučit :-\

  • Hanka
    Hanka |

    31. 10. 2013 15:06

    Výborný. Děkuji za inspiraci :-) ! Dneska jsem k němu udělala knedlík. Manžel si večer pošmákne :-) .

  • poklipo
    poklipo |

    1. 3. 2013 18:47

    Byl to nejlepší králík.

  • pavla
    pavla |

    10. 10. 2012 15:25

    skvely recetp.prave jsem ho vyskousela :-) :-)

  • SisiZ
    SisiZ |

    8. 9. 2012 12:30

    Výborné!!!Děkuji za recept :-)

  • riminka
    riminka |

    12. 1. 2012 15:12

    takhle delam i slepici a kure a je to nejlepsi recept :-P

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    17. 12. 2009 10:55

    VYZKOUSELA JSEM TO, BYLO TO VYBORNE