Pečená vinná klobása na pivě

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vinná klobása
    • pivo světlé 10°
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme pekáček tak, aby nám udělal ,,vaničku,,.
2
Klobásu si naskládáme těsně vedle sebe do pekáčku, podlijeme jí pivem cca do poloviny a vložíme do předehřáté trouby péct dozlatova. Během pečení můžeme otočit a podle potřeby můžeme i podlít (nejspíš nebude třeba). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Vhodné k bramborovému salátu, kaši... .
3
Nemastíme, použijeme jen pivo!
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    27. 12. 2015 14:27

    Dělám je na vánoce obalované jako řízky a druhý svátek jsem je zkusila taky upíct na pivu v troubě. Byly vynikající, na jedno pečení se mi vešlo přes dvě kilo klobás. A to všechno skoro bez práce!

  • Vágnerová
    Vágnerová |

    24. 6. 2015 09:38

    Peču jí zrovna tak a neznám lepší pečenou klobásu. :-) Když se nás sejde víc dám do trouby na druhý plech péct i řízky a ty peču na sádle.

  • Rudin
    Rudin |

    20. 4. 2014 22:48

    Zítra to "Zkusím" a uvidíme....

  • Lucka
    Lucka |

    4. 3. 2014 14:53

    Takhle je znám z domova, mamka je jinak nedělala. Prý když je smažila na plotně zaprskala s nima celou kuchyň.

  • Martina
    Martina |

    30. 12. 2013 10:04

    Praskání klobás není nic neobvyklého, hlavně při smažení z prudka na pánvičce popraskají nebo když jsou klobásy rozmražené. Chuť to neovlivní. :-)) Já je dělám taky v troubě na pivu nebo je obaluji jako řízek a to mi neprasknou ani na pánvičce. :-))

  • Marie
    Marie |

    26. 3. 2013 18:54

    Peču je stějně a vyhovuje to všem, alkohol se odpaří, takže je může i mladší generace a pro nás starší jsou stravitelnější než ty smažené.

  • jana 2.3.2012
    jana 2.3.2012 |

    2. 3. 2012 15:18

    dobre ale nic noveho*

  • Pavlatová Nina
    Pavlatová Nina |

    23. 1. 2012 09:18

    Výborné a taky to není nic nového, já je jinak ani nepeču a dokonce je ani nemotám, na pivu nám chutnají nejvíc, neplavou v oleji a z pivního sosíku mají specifickou labužnickou chuť <3

  • vercin
    vercin |

    20. 1. 2012 19:02

    Nic moc ... :-!

  • Vít Profant
    Vít Profant |

    28. 10. 2011 13:51

    Zkoušel jsem to, je to velmi chutné, ale klobása mi popraskala. Udělal jsem něco špatně?