Koláčky z Telče

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g droždí
    • 1
      kostka cukr
    • 3
      lžíce mléko
    • sůl
    • tvarohová náplň

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme oba druhy mouky se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme jen lehce rozšlehané vejce, kolem rozkrájíme oba tuky a těsto zaděláme kváskem z droždí, kostky cukru a 3 lžic vlažného mléka, víc tekutiny není třeba. Zaděláme tužší těsto, na vále přiklopíme teplým kastrolem a necháme 1/2 hod. odpočinout.
2
Pak vykrajujeme kousky, plníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchty. Do jednoho talíře dáme moučkový cukr, ve druhém rozšleháme 1 vejce. Každý bochánek omočíme "švem" ve vejci, pak v cukru a dáme touto stranou vzhůru na plech. Nabývají na objemu, pečeme v předehřáté troubě dorůžova, povrch mají "popraskaný" jako kokosky.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.