Autor:

Koláčky z Telče

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Sádlo 150 g
Máslo 150 g
Vejce 2 ks
Droždí 50 g
Cukr 1 kostka
Mléko 3 lžíce
Sůl  
Tvarohová náplň  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Na vál prosijeme oba druhy mouky se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme jen lehce rozšlehané vejce, kolem rozkrájíme oba tuky a těsto zaděláme kváskem z droždí, kostky cukru a 3 lžic vlažného mléka, víc tekutiny není třeba. Zaděláme tužší těsto, na vále přiklopíme teplým kastrolem a necháme 1/2 hod. odpočinout.

Pak vykrajujeme kousky, plníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchty. Do jednoho talíře dáme moučkový cukr, ve druhém rozšleháme 1 vejce. Každý bochánek omočíme „švem“ ve vejci, pak v cukru a dáme touto stranou vzhůru na plech. Nabývají na objemu, pečeme v předehřáté troubě dorůžova, povrch mají „popraskaný“ jako kokosky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Koláčky z Telče

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web