Křenová plec na smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • olej
    • 700
      ml vývar cca
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g strouhaný křen - čerstvý, dle chuti, cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
  • Dále dle chuti
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme maso doměkka. Poté přilijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a provaříme. Kdo má rád čistě smetanové omáčky může omáčku jen dle chuti na závěr dosolit a opepřit. My máme raději křenovou omáčku sladko-kyselou, takže přidávám ještě trochu cukru (cca 2 lžíce) a octa (cca 1 lžíci). Dochucování je individuální, záleží na naší chuti.
2
Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem, bramborem a na talíři dozdobíme troškou čerstvě nastrouhaného křenu.
3
Pokud dáváme přednost drůbežímu masu, můžeme vepřovou plec nahradit krůtím nebo kuřecím masem a případně i králičím.

Komentáře k receptu

  • Kapková
    Kapková |

    15. 12. 2016 08:35

    Děkuji. Chutnala nám.

  • Andrea Řejhová
    Andrea Řejhová |

    9. 10. 2016 18:59

    Byl to výborný křenový gulášek a také jsem přidávala cukr s octem, trochu.