Koláč s rebarborou

Hodnocení:

Moje:

120 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krystal
    • 300
      g rebarbora
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme máslo s cukrem a vejci. Přidáme oloupanou a na kousky pokrájenou rebarboru, trochu mléka a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto je řidší. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (někdy sypu i kokosem). Upečeme.
2
Tento recept děláme pěknou řádku let a s rebarborou je náš nejoblíbenější (konkurují jen kynuté buchty plněné rebarborou).
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    12. 6. 2016 13:23

    výtečné, děkuji mnohokrát...zařadím do pravidelných receptů :-)

  • Jana
    Jana |

    11. 7. 2013 05:20

    vyzkoušeno, je to bezva rychlovka a navíc velmi chutná! Dávám 1* a přidávám do rodinných receptů.

  • Jana
    Jana |

    11. 7. 2013 05:20

    vyzkoušeno, je to bezva rychlovka a navíc velmi chutná! Dávám 1* a přidávám do rodinných receptů.

  • janulililililinka
    janulililililinka |

    22. 6. 2013 12:39

    vynikájící:-)děkuji za recept.

  • xMarkyx
    xMarkyx |

    3. 9. 2012 13:01

    Když chci něco upéct z rebarbory, tak jedině tento koláč. Je fakt výborný a rychlý.

  • xMarkyx
    xMarkyx |

    18. 5. 2012 14:09

    Byla to mńamka ;-)

  • romaleo
    romaleo |

    8. 5. 2012 11:09

    Jednoduché a dobré.

  • filipka.1
    filipka.1 |

    28. 5. 2011 09:54

    Buchta zrovna v troubě :-) tak jsem zvědavá jaká bude, každopádně se přidávám ke komentářům a rebarboru dát až nakonec....

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 5. 2010 17:38

    Tedy v mém pojetí byla tato buchta "lidová tvořivost", protože jsem se do ní pustila a zjistila, že: .......a) nemám už rebarbory 300 g, ale jen 200 (přidala jsem jedno jablko). ..... b) po předchozím pečení nemám polohrubou mouku (tak jsem dala hl. a hr. půl na půl)... ...... c) nemám už celý prdopeč - jen půlku (tak jsem přidala lžičku sody). I přes tyto úpravy je buchta výborná a bude zařazena do "rodinné kuchařky", protože rebarbory je na zahradě lán :-).

  • vilda babič
    vilda babič |

    9. 5. 2009 16:32

    dopečeno, papkáno, naprosto vynikající, konkurence kynutému koláči velká, rodina chválí,rebarboru jsem sice dala až nakonec na koláč,ale moc moc chválím, Babičová

  • Mikynka
    Mikynka |

    30. 1. 2008 23:50

    MMMMMˇNAMDAAAA!!!!

  • Jaroslava
    Jaroslava |

    24. 7. 2006 18:39

    Běžně jsem dělala tento koláč s klasického kynutého těsta, ale musím říct, že tohle těsto je mnohem lepší! A taky jsem vyzkoušela udělat z rebarbory nejprve kompot (stejný postup jako u kompotu z jablek), pak je to opravdu vynikající!!!

  • aala
    aala |

    23. 6. 2006 19:39

    Tak tento koláč jsem upekla jako svůj první v životě a moc se povedl!! :) Podle Jany ze Slovenska jsem přidala i tvaroh, jen místo meruňek jsem dala vypeckované čerstvé třešně a bylo to výborné. Přidala jsem i trochu skořice a mletého zázvoru. Do troby jsem ho dala první krátce při 190 st. a poté zmírnila na 170. Na povrchu se udělala krásná zlatavá "glazura". Můj přítel se oblizoval až za ušima a babička nevěřila, že to byl můj první koláč :))

  • luckymili
    luckymili |

    11. 6. 2006 15:59

    Měla jsem na návštěvě 12-ti letou neteř, která chtěla pořád něco u tety upéci. Tak jsem ji dala tento recept, rebarboru jsem neměla, ale pěkné, tvrdé a kyslé meruňky. Zvládla to na 1 a i když byl vydatný oběd, buchta zmizla během chvilky. Slíbila jsem ji, že příště to může vyzkoušet s jahodami.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    10. 6. 2006 11:30

    Paní Jano, zkusila jsem tu vaši obměnu s tvarohem a meruňkami, jen na skořicový cukr jsem zapomněla /ale příště ho dám/. Je to opravdu dobré. Ráda ji takto znovu udělám. Díky za nápad. Ivana

  • Jana Sapárová
    Jana Sapárová |

    4. 6. 2006 10:37

    Práve som koláč dokončila a ochutnala je jednoduchy rychli a hlavne výborny. Pre našu rodinku je ale jeden plech dost málo takže som urobila hned dva, ale druhy som si upravila takže vyskúšajte aj moju obmenu. Do základnych surovín pridajte ešte 1 tvaroch, škoricovy cukor,0,5 pohára zaváranych mäkkych marhul, ostatné ako je v recepte.Vyboné Jana zo slovenska.

  • Janinka
    Janinka |

    27. 5. 2006 15:17

    Výborné, rychlé, jednoduché!

  • luckymili
    luckymili |

    20. 5. 2006 18:29

    Vyzkoušeno. Uděláno, upečeno a snězeno během 45 minut. Jen jednu chybu mělo - bylo toho málo. Jednoduché, rychlé. Dávám za 1.

  • Jitka JAMBRICHOVÁ
    Jitka JAMBRICHOVÁ |

    20. 5. 2006 17:17

    dnes jsem pekla Vaš kolač a taky se mi to srazilo, ale po přidání mouky už to bylo dobré a ještě lepší po upečeni. Rychlé a dobré.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 5. 2006 03:42

    Mléka dávám trochu, jen aby bylo řidší. Něco jako piškot, aby se pěkně nalilo na plech. Jak říká p. Oumarová, jen oloupat na špalíčky. Jen ji do tohoto receptu nespařuji. Ale jak je každý zvyklý. Jak mi ale urolog říkal: ledviny - rebarbory málo a radši spařit. Bohužel ji miluju.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 5. 2006 21:36

    Ano, řapíky se oloupou a nakrájí na kolečka. Není od věci je pak spařit vařící vodou, aby se odplavila aspoň část kyseliny šťavelové. Rebarbora se má hodně kombinovat s mlékem a mléčnými výrobky kvůli ztrátě vápníku při její konzumaci.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2006 20:18

    Buchtu chci vyzkoušet, ale nikdy jsem s rebarborou nevařila, proto nevím, jak se s ní nakládá. Loupe se nějak, prosím Vás? Děkuji za odpověď

  • gusto
    gusto |

    18. 5. 2006 16:59

    a kolko asi toho mlieka_?Dakujem

  • Jitulka
    Jitulka |

    14. 5. 2006 16:37

    Tedy tohle je vážně mňamka!!! Moc všem chutnalo, určitě budou následovat reprízy :o) Jen jsem dopadla jako Stáňa, zapomněla jsem si do receptu poznamenat změnu v postupu a sraženina byla na světě, ale po přidání mouky se vše opět rozmíchalo a výsledek dopadl v pořádku.

  • Stáňa
    Stáňa |

    11. 5. 2006 21:32

    Byla jsem zbytečně vyplašená.... Nakonec jsem buchtu dopekla a nebylo nic poznat... Byla výborná a hned zmizela. Určitě ji budu dělat častěji. Fakt skvělá. Mňam. Díky!!!

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 5. 2006 19:04

    Hned jsem se šla pro jistotu zeptat mamky, ale my to takto opravdu děláme. Mám to u této buchty tak naučené. Po upečení je v pořádku. Příště ji zkusím udělat podle vás obráceně, rebarboru nakonec. Ivana

  • Katy
    Katy |

    11. 5. 2006 11:33

    Koláč jsem upekla včera a manželovi moooc chutnal. Zkoušela jsem už více receptů, ale ten je fakticky rychlý a přitom moc dobrý.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 5. 2006 11:26

    Pani Jano, asi volime stejny postup. taky jsem zamichala rebarboru nakonec:-)) Je to stary zvyk, prvni mouka, pak ovoce. Ale kolac moc chvalim:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 5. 2006 06:49

    Ještě jsem sice tento koláč nezkoušela, ale já - jestli můžu radit - bych dala rebarboru až nakonec, až se do těsta zamíchá i mouka. tak to dělám běžně s ostatním ovocem a nikdy se to nesrazí.

  • Stáňa
    Stáňa |

    10. 5. 2006 21:39

    Dobrý den, právě zkouším váš koláč, a když jsem přidala do utřeného másla s cukrem a vejci rebarboru tak se mi to srazilo:-( Je to v pořádku?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    10. 5. 2006 19:11

    Jsem ráda, že vám chutnala. Jestli bych si mohla dovolit doporučit, jsou vynikající kynuté buchty plněné rebarborou. /K rebarborové náplni přidávám lžičku cukru/. Ivana

  • Airan
    Airan |

    9. 5. 2006 21:26

    Pani Samsova, buchta je vyborna! Rebarboru jsem nevazila, dala jsem ji tam "baj ocko" Akorat testo jsem nemela moc ridke ale i tak bych rekla, ze se povedla:-)) Hlavne je to rychle!

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    9. 5. 2006 20:08

    Já ho peču na 200 C, jako jiné buchty, ale asi záleží na troubě. Je brzy upečený. Jak začne nahoře tmavnout je hotový. Je to trochu jako piškot. Nezlob te se, ale na hodiny se nekoukám. Ivana

  • Anonym
    Anonym |

    8. 5. 2006 20:33

    V jak horké troubě se má péci a jak asi dlouho?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    5. 5. 2006 19:38

    Jsem zvědavá jak vám bude chutnat. Po téhle se můžu utlouct. Rebarboru už tahám na zahradě očima a těším se jak z ní koláč /a další / upeču. Koláč s drobenkou je taky moc dobrý. Ivana

  • luckymili
    luckymili |

    5. 5. 2006 06:29

    Hned jak se dostanu k rebarboře, tak vyzkouším, mám rebarboru moc ráda, i když je tady u nás "nedostatkové zboží". Babička dělávala koláč na plech s rebarborou a drobenkou nebo nám vařila z ní šťávu.

  • Airan
    Airan |

    4. 5. 2006 20:41

    Pani Samsova, dekuji za radu, neni nad "mokrou buchtu" Prestala jsem pit kafe a suche mi krk moc nebere:-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    4. 5. 2006 17:11

    Zapomněla jsem napsat, že je buchta sladší, je možno přidat i o něco více rebarbory, bez přidání cukru. A je to tzv. "mokrá buchta".

  • Airan
    Airan |

    4. 5. 2006 14:20

    Velice jednoduche a rychle, dekuji za recept.