Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hlíva ústřičná
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      l vepřový vývar (nebo 2 kostky bujónu s litrem vody)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme.
2
Mezitím v pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme, aby nezhořkla.
3
Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme. Podáváme s pečivem.
4
Pokud jsme zvyklí vařit jídla na cibulovém základu, doporučuji nejprve usmažit dosklovata dvě pokrájené cibule, přidat hlívu a dále podle receptu...
Zařazení: Pokrmy Polévky Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    16. 5. 2017 21:36

    Dobrota!

  • nvjt6
    nvjt6 |

    8. 4. 2017 11:39

    Hlíva je výborná. Lepší než mít v puse zvíkačku z drštěk :-D

  • Irča Kalousková
    Irča Kalousková |

    4. 4. 2017 13:06

    Páni!Ta byla ták výborná!

  • Sandra
    Sandra |

    13. 2. 2017 20:21

    Díky díky je boží :)

  • majkl
    majkl |

    5. 2. 2017 12:14

    Sbohem smradlavé drahé dršťky , z hlívy to nemělo chybu , výborná polévka

  • Plačková
    Plačková |

    12. 1. 2017 05:47

    Výborná polévka <3

  • Eva
    Eva |

    4. 12. 2016 11:28

    Byla výborná! Děkuji

  • Hanka
    Hanka |

    5. 11. 2016 13:56

    Pridala jsem brambor a uzenou papriku a vyborna polevka!

  • Renata
    Renata |

    4. 11. 2016 12:24

    Právě jí jíme. Je to mňamka. Hlíva se nám tento týden rozjela na ořešáku, tak sklízíme. :-)

  • Bára
    Bára |

    3. 11. 2016 05:34

    Je teď plno hub, tak jsem jí udělala z toho co jsme přinesli z lesa a byla skvělá :-P :-D

  • Alois Steinmetz
    Alois Steinmetz |

    31. 8. 2016 12:45

    Polevka byla excelentni a postup jsem dodrzel i s cibulovym zakladem.

  • Židová
    Židová |

    30. 6. 2016 12:13

    Vynikající!

  • milan
    milan |

    15. 4. 2016 11:18

    právě ji vařím.už se těšíme.

  • Juli
    Juli |

    8. 4. 2016 18:24

    Byla bezvadná!!!!!!

  • Milada
    Milada |

    29. 3. 2016 16:28

    Tak jsem konečně dneska vyzkoušela a musím se jen přidat s pochvalou. Byla vynikající :-)

  • Petr Borán
    Petr Borán |

    22. 3. 2016 08:27

    Tak to jste asi ještě nejedla hovna doporučuji :* <3

  • Petr Borán
    Petr Borán |

    22. 3. 2016 08:26

    Bylo to pěkně hnusné grcal jsem celou noc strč si to do piče ty kokote nebudu trávit svou rodinu uvažuj čuráku......... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • kačí
    kačí |

    11. 3. 2016 09:08

    je výborná, díky za recpet :))

  • Pokorna
    Pokorna |

    17. 2. 2016 18:03

    Je moc dobra. Pridala jsem jednu velkou bramboru a pripomina mi tak trochu gulasovou polevku. Doporucuji.

  • štěpka
    štěpka |

    10. 1. 2016 11:23

    :-* je skvělá

  • Eva Zahálková
    Eva Zahálková |

    18. 11. 2015 16:54

    Vynikající polévka, děkuji.

  • Leona
    Leona |

    22. 5. 2015 10:42

    Začínala jsem na cibulovém základu jak se v receptu píše a polévka je výborná. Za recept moc děkuji.

  • bertik
    bertik |

    24. 4. 2015 13:04

    mnaaaaaaaaaaaam

  • Martin
    Martin |

    2. 3. 2015 09:38

    Výborná polévka,opravdu rychle hotová,mohu jen doporučit. :-)

  • marianna
    marianna |

    20. 12. 2014 12:50

    výborná polívka muzu jen doporučit dekuji :)

  • Lucka
    Lucka |

    30. 11. 2014 11:15

    1* Je to bomba :-)

  • Jana
    Jana |

    5. 9. 2014 17:08

    Be cibule si opravdu neumím představit.Nakonec je výborné ochutit sekaným libečkem pokud strávníci jeho chuť mají rádi :-) :-[ :-)

  • sys-el
    sys-el |

    12. 6. 2014 19:11

    Dnes jsem dělal poprvé tento recept a vypadá i chutná skvěle.Už jsem dělal dršťovku z kotrče kadeřavého,ale to je přeci jen jiná liga... Děkuji za recept

  • Hanka
    Hanka |

    26. 1. 2014 08:47

    Polévka je výborná a kupodivu i rychle hotová. Mám zažité žese hlíva musí vařit dlouho a přitom byla stejně jako brambory, které jsem do polévky přidala. Děkuji.

  • Ota
    Ota |

    12. 1. 2014 21:00

    Už jsem jí dělal z růžovky i václavky a naposled z hlívy ús- ve všech případech je velmi dobrá ale přiklonil bych se více k masáku.

  • karo
    karo |

    5. 11. 2013 13:58

    Polévka je skvělá, přidala jsem cibuli a brambor a byl dnes super oběd. Určitě uvařím znovu, díky za nápad jak použít hlívu ústřičnou.

  • hlupák
    hlupák |

    26. 6. 2013 16:59

    Bez cibule se nevaří, slepice!

  • Kateřina Pávková
    Kateřina Pávková |

    3. 6. 2013 12:37

    Tu cibuli si tam přeci můžete přidat.

  • evelyna.x
    evelyna.x |

    3. 6. 2013 09:56

    výborná polévka, chystala jsem se na ní již delší dobu a litují, že jsem váhala, protože je skvělá dávám za 1- vřelé všem doporučují :-))

  • Jana
    Jana |

    3. 5. 2013 20:25

    Polévka je výborná,paprika doma byla jen pálivá a tak jsem jí musela nahradit sypkým gulášovým kořením,no i tak byl za pár minut prázdný hrnec. Mňam :-*

  • aton
    aton |

    23. 4. 2013 08:33

    Nechybí tam osmažená cibule?

  • Alena
    Alena |

    4. 4. 2013 16:49

    Také jsem vařila z hlívy poprvé, vždycky mi připomínala spíš prašivku než něco k jídlu. Jsem mile překvapená jak je dobrá, má dost jinou chuť než jiné houby a taky není taková měkká a to mi vyhovuje.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    4. 4. 2013 08:20

    Hlívu jsem koupila poprvé a tahle polévka byla výborná. Dávám 1.

  • Demoskinos
    Demoskinos |

    5. 2. 2013 17:17

    Naprostá mňamka, nemám co dodat :-)

  • Lena
    Lena |

    1. 12. 2012 14:26

    taky vařím pridam trochu korenove zeleniny,solim az nakonec a pro lepší barvu dam tmavou jisku od knorra na zahušteni je nase oblibena :-)

  • Ina
    Ina |

    20. 11. 2012 12:17

    Vařím ji po čtvrté a celá rodina se již čeká. Výboooorná!

  • Dagmar Bartolotti
    Dagmar Bartolotti |

    27. 9. 2012 13:15

    Vařila jsem již víckrát, je výborná.

  • Lenka
    Lenka |

    29. 5. 2012 10:55

    Vařím ji už asi po čtvrté a vždy má doma i u přátel veliký úspěch. Trošku jsem si ji poupravila, místo sádla používám olivový olej 8-) A místo jíšky tzv. zakvedlanku /rozmíchaná mouka s vodou/. My jsme na trošku zdravější vaření, ale jinak to nemá chybu, doporučuji!!

  • Sláva
    Sláva |

    28. 5. 2012 10:56

    Už jsem vařil dvakrát, dnes potřetí ! Polévka je skvělá plné doporučení !!!

  • miluška
    miluška |

    11. 10. 2011 05:38

    Hlíva se nevaří, ale dusí jen na tuku - potom změkne. ;-)

  • jana
    jana |

    6. 9. 2011 17:20

    Vařila jsem dnes poprvé, s cibulí, osolené houby, za 30 minut hotové a houby měkké, je fakt dobrá.

  • mamka
    mamka |

    10. 5. 2011 11:56

    Dnes jsem ji vařila podruhé a opravdu výborná. :-)

  • Špagetka
    Špagetka |

    26. 4. 2011 10:35

    Velká pochvala <:-) <3 !

  • Veru
    Veru |

    16. 4. 2011 12:24

    Výborná polévka,je třeba houby nesolit,chovají se jako játra,solí se až před dokončením ;-)

  • venyss
    venyss |

    27. 2. 2011 20:20

    Tak jsem dnes konečně vyzkoušela,houby jsem vařila dýl a i tak byly dost tvrdé,ale teda nestíhala jsem přidávat jak dětem,tak manželovi,takže za 1.

  • Zuzana Lstiburková
    Zuzana Lstiburková |

    3. 2. 2010 16:09

    Cilule jednoznačně ano :-)! Doma tohle děláváme z václavek, v zásadě libovolná tuhá houba je dobrá.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    2. 2. 2010 19:17

    Kotrče jsem viděl maximálně ve fotogalerii:-(Cibulku to klíďo snese,ještě před vložením hlívy...

  • Pája S
    Pája S |

    2. 2. 2010 12:34

    Jirko,nedáváš cibulku?Jinak bezva a zdravá!:-)Lze s různými druhy hub - masák,kotrč .:-))