Jogurtový koláč s rebarborou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 53
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      ml bílý jogurt
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • mléko
    • rebarbora
  • Posypka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové. Těsto vlejeme na vymazaný plech, poskládáme na menší kousky nakrájenou rebarboru. Posypeme připravenou posypkou a upečeme.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    13. 6. 2016 20:43

    Výborný koláč, když jsem ho dělala podruhé, dávala jsem mnohem menší hrnky mouky, než napoprvé, protože je pak zbytečně hodně těsta a koláč je příliš vysoký - suchý. Stačí ale zmenšit hrníčky a recept je bezvadnej.

  • natule
    natule |

    15. 11. 2014 11:07

    Koláč sem dělala, ale těsto podle ingrediencí vůbec nevyšlo. místo 1/2 hrnku oleje jsem dala celý a místo 150g jogurtu 300g, takže jednou tolik, aby se vůbec vytvořilo těsto. dělala jsem z jablek. celkově ujde. :-\

  • zuzzak
    zuzzak |

    30. 5. 2014 21:10

    je opravdu super!!!!

  • Dáša
    Dáša |

    14. 5. 2014 12:38

    Jednoduchý a opravdu vynikající..... <3 <3 <3 :-*

  • Kája
    Kája |

    10. 5. 2014 20:41

    Skvělý recept ;-) Jednoduchý, rychlý, výborný. Neměla jsem rebarboru, tak jsem dala mražené maliny a černý rybíz a bylo to skvělé. Posýpku jsem nedávala, nemáme ji rádi, ale vůbec to nevadilo. Určitě jsem nedělala naposledy, přidávám do oblíbených receptů :-))

  • K.K.
    K.K. |

    4. 7. 2013 12:41

    Opravdu výborný, ale ještě o trošku lepší než s rebarborou byl s angreštem.

  • mirka bacikova
    mirka bacikova |

    21. 6. 2013 10:41

    opravdu výborný,děkuji za recept :-)

  • Jampi
    Jampi |

    8. 6. 2013 08:18

    Vážně výborný!

  • KaRa
    KaRa |

    1. 6. 2013 13:53

    Vynikající...

  • Otylka
    Otylka |

    30. 5. 2013 07:33

    Koláč je výborný,chutná děckám i manželovi,ale posypky bych příště dala víc.Děkuji za recept.

  • iveta
    iveta |

    22. 6. 2012 13:25

    Teď se mi peče v troubě,tak uvidíme.Recept je fin.nenáročnej a rychlej,což miluju :-) Až ochutnáme napíšu.

  • simona
    simona |

    13. 6. 2012 21:49

    Uvidíme, dala jsem to asi před 10min.do troby, těsto vypadalo dobře. Dala jsem více jogurtu, protože jsem měla velký a zdálo se mi těsto dost husté, nakonec jsem udělala sníh a přidala asi 3polévkévé lžíce převařené,ale studené vody a posypku. Těsto jemňoučké, na něj rebarboru(na 3min,převařenou ve sladké vodě), aby mi jí jedly děti, uvidíme. :-)

  • Tamara
    Tamara |

    17. 5. 2012 00:51

    Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)

  • Tamara
    Tamara |

    17. 5. 2012 00:51

    Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)

  • Ilona
    Ilona |

    11. 5. 2012 07:53

    je perfektní ,není suchý hotový za chviličku :-* :-[ s rebarborou úžasný,povedla se mi i posypka100% koláč...všem kdo mají rádi rychlé a dobré pečení doporučuji

  • Lucie
    Lucie |

    12. 2. 2012 12:01

    I když peču cca jen půl roku, buchta se fakt vydařila, pěkně vyběhla, místo rebarbory byly švestky. Měla jsem z ní radost <:-)

  • Kristalka
    Kristalka |

    28. 1. 2012 19:35

    Výborný, před chvílí jsem dopekla, pekla jsem s nastrouhanými jablky posypané cukrem, skořicí, vanilkovým pudinkem v prášku a lískovými oříšky, hodnotím za 1.

  • Kristyna N.
    Kristyna N. |

    11. 7. 2011 16:10

    Vyzkoušeno s rybízem a je to velmi rychle a dobré :)

  • Jana
    Jana |

    17. 6. 2011 17:55

    Tahle buchta je fantastická,peču ji už druhým rokem a vždy se po ní jen zapráší!!! :-)

  • Silva
    Silva |

    4. 6. 2011 09:25

    Skvělý recept. Mám ráda jednuduché moučníky a tenhle je fakt super.

  • Pawli
    Pawli |

    15. 5. 2011 19:48

    Letos se rebarbore u nas moc nedari, ale na tento kolac stacila. Byl vyborny, vlacny a hned pryc.

  • Nelka
    Nelka |

    14. 5. 2011 19:20

    Super recept, rychlý ale vynikající - až mě překvapilo jak "obyčejný" koláč může být tak dobrý! Vřele doporučuji :-)

  • 1kik
    1kik |

    11. 5. 2011 17:27

    Vynikající, moc dobré. Příště dám možná o malinko méně cukru, ale i tak to bylo dobré. Určitě udělám brzy znovu.

  • dracoola
    dracoola |

    7. 5. 2011 09:13

    Tak jsem dala ještě k rebarboře nastrouhaná jablka, vanilku a skořici. MŇam.

  • Jana Ducková
    Jana Ducková |

    4. 7. 2010 08:19

    Zdenko, pekla jsem s rybízem, švestkami a vždy byl výborný.

  • Pája S
    Pája S |

    9. 6. 2010 23:53

    Zdeni,tento koláč snese jakékoliv ovoce,nej je samozřemě trošku nakyslé.Meruňky,jak písla Majka,rybíz a možná bych prubla i jahody,ryngle či blumy a i angrešt.Těsto není přeslazené,je akorát.Je to univerzál,rychlé a chutné.:-)

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    9. 6. 2010 13:04

    Zatím jsem tento koláč nepekla s jiným ovocem, ale meruňky bývají v těstě kyselkavé.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    8. 6. 2010 14:38

    Pekl jste někdo tuto dobrotu s jiným ovocem?S rebarborou je vynikající,ale jestli se sladším ovocem není ve výsledku moc sladký( třeba meruňky).

  • Šárka Vránová
    Šárka Vránová |

    7. 6. 2010 17:28

    Tento recept je opravdu vynikající.Již jsem několikrát pekla a vždy s úspěchem.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    2. 6. 2010 10:41

    vynikající dělám pouze z poloviční dávky aby nebyl tak vysoký

  • Brigita Nováková
    Brigita Nováková |

    1. 6. 2010 11:02

    Vynikající ,dávám za 1********************

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    31. 5. 2010 18:29

    Ďakujem neznámemu dobrodincovi za 5, je fakt nehorázne, aby tento recept bol na 2, resp. istý čas na 1. mieste, však ? Verím, že sa vám bude kľudne spať, mne určite, keď viem, že existujú aj horší ľudia ako ja :)))

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    30. 5. 2010 18:39

    férda mravénec šiška, práce všeho druhu - šiško, když už sbíráš ty hovna po lese, udělej tam pořádek jo?Dávám ti 6 eura denně za pořádek v lese a ty se tu jen vykecáváš - bacha na hodinovou výpověď!!!! Kdo se na to má koukat, flákáš se a jen kecáš, jsi placenej za práci, ne za kecy.

  • Ferda Šiška
    Ferda Šiška |

    29. 5. 2010 14:32

    Já bych k tomu nastrouhal sušený hovna z jelena posbíraný po lese .... jsou zdravá jak na pleť tak na křečový žíly

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    28. 5. 2010 16:45

    Terezko, tenhle recept byl pro mě výbornou inspirací - potřebovala jsem ale zvolit dia verzi a zároveň spotřebovat jogurty, které už překážely, takže jsem použila trochu jiné ingredience i poměr .Ale každopádně skvělé!!!!

  • Ferda Šiška
    Ferda Šiška |

    23. 5. 2010 19:01

    http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOPNGRPPI9&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Pája S
    Pája S |

    20. 5. 2010 13:46

    Výborný koláč,nepeču naposledy!!!Teri,jak jinak než za 1!!:-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    17. 5. 2010 14:02

    Tomasi(?),já jsem pekla v elektrické troubě na 180stupních 35 minut,klasický plech 30x40.Určitě se podaří.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 5. 2010 12:23

    Ještě bych Terezku trochu doplnila: záleží jednak na rouře (tedy pardona za slovensko-český vtípek, samozřejmě na troubě :-) ), ale i na velikosti plechu. Mám dva hluboké plechy, jeden přes celou troubu a druhý trochu menší. V tom menším toho byla vyšší vrstva a pekla jsem asi 35 minut, ten větší byl asi za 30...

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 5. 2010 05:42

    Pečte pri strednej teplote, dĺžka sa nedá povedať presne, záleží to od vačej rúry. Koláč v rúre kontrolujte a uvidíte, kedy je upečený. Cca 35-40 min, ale to je fakt veľmi orientačné, musíte skrátka kontrolovať.

  • Tomas P
    Tomas P |

    16. 5. 2010 18:32

    Dobry denChcel by som sa spytat,pri akej teplote nakolko minut date piect kolac.Dakujem

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    16. 5. 2010 10:30

    Velmi dobrý koláč!Sladkost těsta a kyselost rebarbory naprosto vyvážené,drobenka slaďounká a křupavá,přesně jak nám chutná,druhý den ještě lepší,no pochutnali jsme si.Pro mě je autorství Terezky už sázka na jistotu,vždy je to dobrota a velká.Bez debaty 1.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    14. 5. 2010 20:11

    Terezko - je výborný. Protoře jedu na víkend na takovou "kulturně-společenskou" akci :-), dělala jsem z dvojité dávky a půlka jednoho plechu ani nestila vychladnout. Jak mám ve zvyku, ubrala jsem cukru (skoro na polovinu). Posílám foto :-)

  • Helena Davídková
    Helena Davídková |

    12. 6. 2009 11:41

    Díky za recept, dávám 1* Rychlé a vynikající!! Dala jsem jednoho Bobíka a broskový jogurt, máme rádi drobenku, takže tu jsem udělala z dvojnásobné dávky a přidala jsem skořicový cukr. Prostě famozní :o)

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    9. 6. 2008 13:33

    Nic jsem nespařovala,jen rebarboru oloupala a bylo to vynikající.Měkkoučké těsto,dala jsem jogurt a na rebarboru nasypala skořici.1.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 5. 2008 21:10

    Jano, já nakrájenou rebarboru spařuju vařící vodou.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 5. 2008 19:17

    Pani Janka, celá úprava rebarbory spočíva v tom, že ju ošúpete, umyjete a narežete. Netreba ju dusiť, rebarbora obsahuje dosť veľa vody, kým sa koláč upečie, je pekne mäkká.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    15. 5. 2008 17:55

    Zajtra upečiem a dávam do oblúbených.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    15. 5. 2008 17:32

    Jak mám rebarboru upravit? Já s ní žádné zkušenosti nemám, ale pamatuju se, že maminka rebarboru do koláčů nakrájela na kousky a pár minut předdusila v pár lžících vody a přisladila. Jinak těsto znám už léta, je opravdu úžasné a dávám na něj všechno možné ovoce - nejraději máme ale švestky a rybíz a ten už za chvíli taky bude.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 5. 2008 15:21

    Omlouvám se za překlep moučník dobrá s bobíkem....

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 5. 2008 15:19

    Paní Baruško,tak když byl moučník dobrá s bobíkem,co zkusit i s pomazánkovým máslem?Hodně se teď používá na krémy,ty jsou z něj vynikající,koukám,že smetana taky dobrá,bobík taky super,tak možná i to pomazánkové máslo by šlo.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    15. 5. 2008 12:28

    Koláč se povedl a je výborný. Do posypky jsem přidala skořici. Příště ho zkusím i s jiným ovocem.

  • Marie H.
    Marie H. |

    20. 8. 2007 18:23

    Místo rebarbory jsem dala švestky a koláček byl opravdu výborný, dávám jedničku. Určitě budu opakovat a upeču i s tou rebarborou, kterou ale momentálně nemám.

  • bramborka
    bramborka |

    25. 6. 2007 12:58

    Také mohu jen chválit,místo jogurtu jsem musela dát kys.smetanu.Je opravdu výborný,vláčný.1*

  • Jana M.
    Jana M. |

    24. 6. 2007 16:40

    Je to opravdu výborný recept, jako jogurt jsem použila bílou aktivii a rebarboru posypala skořicovým cukrem a vanilkou. Mohu jen doporučit. Děkuji a tip:))

  • Jitka Strýčková
    Jitka Strýčková |

    13. 5. 2007 16:14

    Výborné, jen bych ubrala cukru - ale to záleží na chuti každého....

  • Baruška Š.
    Baruška Š. |

    17. 4. 2007 18:15

    Koláč jsem dělala už několikrát, je doopravdy delikatesní a velmi jemný.Jestliže chcete tyto "vlastnosti" podtrhnout, tak místo jogurtu dejte BOBÍKA/150ml/.A rebarborou rozhodně nešetřete!!Mějte se pěkně a dííky za recept!

  • Zuzana
    Zuzana |

    2. 8. 2006 16:10

    byl moc dobrý opravdu

  • Monika S.
    Monika S. |

    17. 5. 2006 07:47

    Vyskúšala som a bol výborný, krásne jemný a nadýchaný. Dala som trochu menej cukru a oleja.

  • Airan
    Airan |

    3. 5. 2006 16:29

    Po kynutem kolaci delam nejradej tady ten - je rychly a dobry:-) Za tyden, dva uz bude rebarbora - uz se tesim.