Koláč s příchutí Hawaiie

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
60 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 0,5
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva (kypřící prášek)
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek kokos (i víc, dle chuti, může být i kakao)
  • Krém a zdobení
    • 1
      ks měkký tvaroh (polotučný, ve vaničce)
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 20
      ml hnědý rum (dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka)
    • 1
      plechovka ananasový kompot (ale může být i jiné ovoce, např. jahody)
    • 1
      ks margotka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si předehřát troubu na 160 C°, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40 - 45 minut (horkovzdušná).
2
Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
3
Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
4
Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    27. 10. 2012 11:56

    úžasný ! :-)