Autor:

Kávový perník

Střední
Ingredience
Vejce
Cukr 200 g
Černá káva 1/4 l
Rostlinný olej 1 dl
Mléko 2 dl
Polohrubá mouka 500 g
Prášek do perníku
Jedlá soda 1 lžička
Citronová kůra  
Skořice 1/2 
Ořechy 100 g
poleva
Mléko 4 lžíce
Káva 1 lžíce
Moučkový cukr 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce ušleháme s cukrem, pomalu přidáme kávu, olej, střídavě mléko s moukou, prášek do perníku, sodu, kůru, skořici a ořechy. Polotekuté těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 min. Po vychladnutí přelijeme polevou.
Poleva: v horkém mléce rozmícháme kávu, nalijeme na cukr a třeme, až je poleva hladká a lesklá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Kávový perník

Komentáře

  1. venyss venyss   29.07.2010 | 14:25 | reagovat | závadný

    Velice chválím tento moučník,za prvé pro jeho rychlost,s jakou jsem ho upekla a za druhé pro tu skvělou kávovou chuť,budu dělat častěji a přimlouvám se za vyzkoušení :-).1.

  2. Ivana Samcová   26.07.2010 | 14:18 | reagovat | závadný

    Tento perník mi velice chutnal, je to příjemná změna s kávovou chutí, zvláště s tou kávovou polevou. Část cukru v těstě jsem nahradila medem. Do polevy jsem dala jen 200 g cukru a i tak to bylo dost sladké. Až teď jsem si všimla, že se má potírat polevou až vychladlá buchta (to jsem čtenář). Hotová poleva mi při krájení praskala, i když jsem nůž měla předtím nahřátý v teplé vodě. Mohlo to být tím, že jsem dávala polevu hned na teplou buchtu nebo dělám chybu někde jinde? Mohli by jste mi poradit? Díky. Ivana

    1. recepty73   28.11.2010 | 21:49 | reagovat | závadný

      Ivo,přidej do polevy pár kapek oleje a nebude Ti praskat ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web