Kokosovo-kávový dezert

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 7
      ks sníh z bílku
    • 300
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokosová moučka
    • 5
      lžíce hrubá mouka
  • krém
    • 2
      dl mléko
    • 1
      dl instantní káva silná
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek nejsou nutné
  • dozdobení
    • 1
      ks čokoláda na vaření nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Korpus:** Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomalu vmícháme cukr, kokos a nakonec mouku. Těsto vylijeme na vymazaný moukou vysypaný hlubší plech a pečeme cca 20 min na 200°C dozlatova.
2
**Krém:** Mléko a pudink uvaříme a necháme vychladnout. Cukr vyšleháme s máslem, žloutky, vychladlou kávou a uvařeným pudinkem. Na vychladlý korpus rozetřeme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maru_b
    Maru_b |

    29. 1. 2015 16:18

    Hmmm, sbihaji se mi sliny :) Hned bych si dala! Ti, kteri kavu (resp. kofein) nemohou, by mohli teoreticky kavu nahradit cerealnim (kavovinovym) napojem :)

  • káva
    káva |

    13. 1. 2015 11:20

    Krása , výborný recept. Skúšala som doma a koláč do večera zmizol :-D Nakoniec som ešte na večer podávala takúto dobrotu http://coffeein.sk/blog/17/kava-nieje-len-cierna-fotonavod-na-pripravu-kavoveho-dezertu/ :-) :-) chutilo všetkým

  • dudysek
    dudysek |

    12. 11. 2012 11:55

    Dala jsem v těstě i v krému poloviční dávku cukru a je to akorát. Je to lahodné, jemné a chuťově vyvážené :). Příště dám ale méně másla a více pudingu, máslové krémy moc nemusím...

  • Lenka
    Lenka |

    25. 9. 2011 19:52

    Super recept :-) Všem chutnal, jen jsem ubrala cukru a dělala jsem ho z 6bílku. Dávám 1

  • licunka
    licunka |

    3. 7. 2011 12:03

    je to dobry recept, ale podle mě příliš sladký :-)

  • Jegermaister
    Jegermaister |

    8. 2. 2011 19:52

    Zuzko, máte pravdu je v tom čokoláda, ale s kávou je to mnohem lepší.

  • Zuzka
    Zuzka |

    7. 2. 2011 11:34

    Vypadá to nádherně, jen bych si tipla, že je v krému kakao, je dost tmavý, je to tak nebo to jen zabarví ta káva?