Játra s pomerančovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová játra
    • 150
      ml mléko
    • 4
      ks pomeranč
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,5
      lžička tymián sušený
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce světlá jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet.
2
Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné kostičky.
3
Cukr opražit na másle do hněda, přidat cibuli, chvíli pražit. Přilít vymačkanou šťávu z pomerančů, tymián. 5 minut vařit, přidat jíšku. Krátce vařit, osolit, opepřit.
4
Játra vyndat z mléka, usušit, obalit v mouce a smažit na másle 3 minuty po každé straně. Přidat ke smaženým játrům pomerančové plátky, lehce je prohřát.
5
Játra osolit, opepřit, dát na talíř, na ně plátek pomeranče a zalít pomerančovou omáčkou.
6
Podávat s rýží. Je to zvláštní chuťová kombinace, ale výborná.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2013 10:42

    Výborná omáčka, výborná kombinace!

  • Petra
    Petra |

    5. 11. 2006 20:01

    je to opravdu skvělé