Játra po berlínsku

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová játra
    • 125
      g máslo
    • 750
      g jablka středně velká
    • 2
      ks cibule středně velké
    • hladká mouka
    • pepř celý čerstvě pomletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozpustíme 30 g másla. Přidáme oloupanou a na 1/2 cm kolečka nakrájenou cibuli a špetku soli. Kolečka opékáme 10 min. a obracíme. Pak je vyjmeme a dáme do teplé trouby. Na pánev dáme dalších 30 g másla a polovinu oloupaných jadřinců, zbavených a na 1/2 cm kolečka nakrájených jablek. Opečená jablka odložíme do trouby a v dalších 30 g másla opečeme zbytek jablek. Játra nakrájíme na plátky 1/2 cm silné, obalíme v mouce a opékáme na zbývajícím másle po obou stranách asi 2 mim. Plátky jater ochutíme solí a pepřem. Na talíř dáme játra, na ně rozložíme cibuli a kolečka jablek, ihned podáváme s bramborou kaší a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JFPinon
    JFPinon |

    12. 10. 2011 08:34

    A vecere je na svete dekuji:) :-)

  • profi_labuznik
    profi_labuznik |

    12. 2. 2011 08:44

    Měli jsme to s bramborovou kaší a super, játra můžu. 8-)

  • Eva1
    Eva1 |

    5. 2. 2011 18:10

    Díky, to můj dnešní oběd.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    5. 2. 2011 17:01

    Evo, vypadá to moc jedle ;-) , pěkná fotka a očima se taky jí . Asi zkusím :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 11. 2010 21:50

    :-\ ,,Berlínská játra,,