Játra ze selete - raz, dva

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřová játra
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g uzený špek
    • sůl
    • hladká mouka
    • 1
      lžíce koření směs:mletá paprika, sušený česnek, mletý kmín, chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek si pokrájejte na slabé plátky a na rozpálené pánvi nechte vyškvařit. Pak přidejte pokrájenou cibuli na plátky a nechte ji orestovat dozlatova. Špek i cibuli vyndejte do mističky (bez tuku).
2
Na vysmaženém tuku zprudka orestujte z obou stran pokrájená jatýrka na slabší plátky, které jsme osolili, posypali směsí koření a jemně z obou stran zaprášili moukou. Hotová jatýrka nandáme na talíř, posypeme špekem a cibulí a podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Ročková
    Ročková |

    25. 11. 2016 19:31

    Vynikající, rychlé, prostě bezvadné. Ze selete játra asi nebyla, ale vepřová postačila bohatě. <:-)

  • cerv
    cerv |

    17. 5. 2011 06:51

    moc dobry, diky