Autor:

Jablečný sirup

Snadné
Ingredience
Šťáva 1 l
Cukr
1,6-1,7 kg
 
Kyselina citronová
8-10 g
 

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Jiné

Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl „varnou příchuť“. Plníme do lahví při teplotě asi 40-50 °C a zazátkujeme.
Skladujeme v chladu ve vodorovné poloze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4+
2.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Jablečný sirup

Komentáře

  1. Eva   27.07.2011 | 12:51 | reagovat |

    Dobrý den,

    v které fázi se tam přidává ta kyselina citronová?

    Děkuji

  2. Jaroslava Oumarová   11.06.2006 | 21:00 | reagovat |

    Maruš, i vanilkové aroma je moc dobré, doporučuju:-))

  3. Maruš   09.06.2006 | 18:51 | reagovat |

    Jablečný sirup dělám už léta.Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st.C.Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato.Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.Letos zkusím i citronové a pomerančové.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web