Hriatô

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • převařená voda
    • 100
      g uzená slanina prorostlá
    • slivovice nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V menší pánvičce upražíme cukr na karamel, do bleděhněda. V jiné pánvičce vyškvaříme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Když je karamel upražený, vlejeme do něj trochu horké převařené vody, necháme rozvařit a vlejeme do rozškvařené slaniny.
2
Převaříme, přidáme slivovici, přivedeme k varu a zapálíme. Ihned zakryjeme pokličkou a horké podáváme v malých skleničkách. Skleničky obtočíme ubrouskem tak, aby se daly chytit do ruky. Pije se horké.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • marie
    marie |

    24. 3. 2007 16:34

    děkuji za recept, moje tchýně vždy toto připravovala, když jsem měla přijít na návštěvu a bylo to úžasné, ted jsem recept našla na těchnto stránkách a zajásala protože jsem ho dávno zapoměla dík je to bezvadné