Meruňková zmrzlina

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      dl smetana ke šlehání 12% tuku
    • 4
      ks žloutek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 500
      g meruňky odpeckované

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky rozšleháme se smetanou ve dvouplášťovém hrnci a za stálého míchání zahříváme na malém plaménku, až krém zhoustne.
2
Meruňky podusíme s cukrem a se třemi lžícemi vody, potom prolisujeme, vychladlé smícháme se studeným žloutkovým krémem, nalijeme do rovné kovové misky pro tvorbu ledu a mrazíme podle způsobu uvedeném v předpisu na broskvovou zmrzlinu.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 7. 2015 17:21

    Tak já nevím - smetana ke šlehání, nebo smetana 12%???? Podle mne je ke šlehání 30% a více, ne?