Autor:

Meruňková zmrzlina

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Smetana ke šlehání
12% tuku
3 dl
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 120 g
Meruňky
odpeckované
500 g
Meruňková zmrzlina

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Žloutky rozšleháme se smetanou ve dvouplášťovém hrnci a za stálého míchání zahříváme na malém plaménku, až krém zhoustne.
Meruňky podusíme s cukrem a se třemi lžícemi vody, potom prolisujeme, vychladlé smícháme se studeným žloutkovým krémem, nalijeme do rovné kovové misky pro tvorbu ledu a mrazíme podle způsobu uvedeném v předpisu na broskvovou zmrzlinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Meruňková zmrzlina

Komentáře

  1. Simča S.   21.07.2015 | 17:21 | reagovat |

    Tak já nevím - smetana ke šlehání, nebo smetana 12%???? Podle mne je ke šlehání 30% a více, ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web