Guláš ze srnčího masa

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g srnčí kýta
    • 60
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené osmahneme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata (nebo protlak) a ještě podusíme. Dochutíme a podáváme s brambory nebo chlebem.
Zařazení: Maso Zvěřina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Antonka
    Antonka |

    10. 6. 2014 21:36

    Guláš to asi opravdu není :-) ,ale přesto uvařeno a je to mňamka ;-) Mohu jenom doporučit !

  • Jaroslav
    Jaroslav |

    6. 6. 2013 08:32

    To se dá takto jíst? Víte co je guláš ze srnčího? Ach jo. :-X

  • silky
    silky |

    9. 4. 2013 10:34

    To má být ale guláš srnčí, ne krůtí! Bez srnčího to kromě mrkve, nemá se srnčím gulášem a jeho chutí, společného vůbec nic.

  • ladik
    ladik |

    26. 12. 2012 06:18

    ty jiš jen zeleninu,jsi nemocny

  • tonysykec
    tonysykec |

    5. 12. 2012 15:26

    blbečci já jsem bez papriky ještě guláš neviděl :-D

  • ivana
    ivana |

    26. 6. 2011 19:40

    ted jsem gulas zkousela a je vynikajici i me rodi chutnal ;-)

  • Pepa
    Pepa |

    16. 11. 2010 23:00

    tady je to diskuze o srnčím guláši. NEMUŽETE POUŽÍT MÍSTO SRNČÍHO KRůTÍ - to je zcela, ale zcela jiné jídlo a jiný šmak !!! To je jako řízky z krkovičky a třeba z cukety. Zatím ahoj. :'( :'( :'(

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:15

    6 kuliček nového koření a černého pepře. Maso Zvěřina

  • Pet
    Pet |

    18. 8. 2007 16:11

    recept jsem zkusil, se zeleninou by se nemělo jednat o guláš,ale jinak to bylo celkem chutné.

  • Bedřich
    Bedřich |

    13. 1. 2007 20:53

    Kdysi jsem taky rajský protlak a kořenovou zeleninu - kromě sušeného celeru - v guláších zatracoval, pak jsem ochutnal několik takto připravených gulášů a má to něco do sebe. Zejména srnčí maso pro svou pikantnost snese hodně hraní. U jelena bych možná se smetanou byl opatrnější. Jinak razím zásadu, že guláš se zahušťuje masem - to ale musí být celý srnec na vývar a maso z ovařených kostí, jak tady podtkla Jana. Žádná mouka ani chleba - hozí zkysnutí guláše. Bez mouky vám guláš nezkysne za přiměřené péče ani v létě.

  • LF.Altmann
    LF.Altmann |

    10. 1. 2007 18:10

    Gulášů ze zveřiny je neurekom. Pokud použiji kořenovou zeleninu, mohu či měl bych to nakonec dělat se smetanou, tedy podobný způsob jako na svíčkovou. Dále se zeleninou je možno jen na víně,ona ta zelenina-zde bych doporučil naloženou směs zvanou divočinka- rozpadne se a netřeba zahuštovat. Dochucení dle vlastní libosti, je možno přidat kvalitní ang.slaninu,zvěřenina obecně obsahuje málo tuku. Klasický guláš jistě,ale zde méně kořenit jalovec a víno je nutnot. Takový ten klasický guláš,něco podobného jako hovězí to také není špatné,ale zde je škoda toho masa ze zvěřiny.Prostě na téma guláš bychom si mohli povídat dva dny, každý jej dělá jinak a každý bude výtečným originálem, k tomu přílohy od chleba,bramboráčky, nočky a další místnmí speciality, no dámy končím a jdu si otevřím lahvinku, myslím,že k tomuto textu se hodí FRANKOVKA.

  • honza hajnej
    honza hajnej |

    10. 1. 2007 12:32

    uz jsem uvaril nekolik hektolitru srnciho gulase zadna mrkev ani celer tam nema co delat to neni polivka pro miminka

  • Jana
    Jana |

    9. 1. 2007 06:18

    Jelikož jsem taky již několikrát vařila srnčí guláš, dokonce již i na poslední leč, bych doplnila, místo vody vývar např. z kostí, případně žeber, která se až je guláš uvařený oberou do něj. Následně zahustíme jíškou nebo chlebem. Ještě jsem chtěla doplnit, že se traduje kolik masa, tolik cibule (dle vzhledu, ne na váhu!)

  • Milena Schopfova
    Milena Schopfova |

    8. 1. 2007 12:36

    Gulašů ze zvěřiny jsem už hodněkrát vařila, prostě klasika na sádle,kvalitní mletá paprika,dost cibule a na závěr trochu mletých chili papricek, ale jen decentne, vynikne maso a na korenu jazyku prijemne zahreje.

  • Drahoš
    Drahoš |

    4. 1. 2007 17:09

    Výborné jídlo ! stejný recept se dá použít na veškerou zvěřinu.Komu vadí zelenina v guláši poradím můj vlastní spůsob jak nepřijít o chut zeleniny,která by určitě chyběla. Stačí malý plátěný pytlík do kterého zavážu zeleninu a nechám uvařit a nakonec to vyndám ,ale chut z°stane. Dobré chuti !

  • Anavi
    Anavi |

    3. 1. 2007 10:31

    Jsem přesvědčena, že bez zeleniny ,včetně rajča, by byl pravý srnčí guláš ještě chutnější. Zeleninu mám ráda, ale do pravého guláše nepatří.Pár srnčích gulášů už jsem ve svém životě uvařila

  • Anonym
    Anonym |

    2. 1. 2007 17:03

    Právě porcuji darované srnčí maso a myslím,že bych mohla ty odoadlé kousky použít na guláš.Myslím,ale,že použiji určitě koření na zvěřinu a maso nechám přes noc uležet.

  • Mirka J
    Mirka J |

    2. 1. 2007 14:34

    Je to zvláštní, podle receptury mé babičky tam chybí 3 kuličky jalovce a trošičku tymiánu. Ze zeleniny do guláše ze zvěřiny dávala jenom celer/ mrkev a petržel ne/. Ale tohle také zkusím.A tomu přílohové brymboráčky, nebo bramborový knedlík s houskou.MŇAM.

  • LF. Altman
    LF. Altman |

    2. 1. 2007 09:50

    Ano velmi dobrý recept, bohužel nějak tam z receptu vypadlo červené víno, to musí být. Jinak doporučuji na místo koření-kuliček-přidávat koření-mleté- na divočinu nebo na srnčí, přihucení zvládne každý sám,ale ta zveřina z toho musí být cítit. Ano dámy, to je správný recept,který chláp rád vaří a chlap i rádi jí.Ale jak říká můj vnuk, holky mohou maso nahradit jogurtem. Tak dámy krásný den Vám přeje Altman- masožrout

  • Baček
    Baček |

    19. 12. 2005 23:42

    Vzhledem k tomu, že srnčí jsem dělal asi tak poprvé životě, tak musím uznat, že to má něco do sebe. Pochutnal si i tchán, a to je pěkně zmlsaná huba. Díky

  • Zdena R.
    Zdena R. |

    22. 7. 2004 17:22

    Právě jsme dojedli, přítel se obával přemíry mrkve a celeru, mne přišlo, že je tam málo koření. Místo srnčího jsme použili krůtí kousky na guláš. Výsledek nás příjemně překvapil a po guláši je akorát prázdný hrnec:)

  • Michaela Buresová
    Michaela Buresová |

    7. 4. 2004 18:48

    Super