Čočková polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g čočka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku propláchneme a den před přípravou polévky ji namočíme. Následující den ji ve vodě, ve které byla namočena, uvaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, do které přidáme strouhanou cibuli, rozetřený česnek, osmažíme, osolíme, dolijeme vodou a povaříme. Potom ji přidáme k vařené čočce a spolu s ní ještě povaříme.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pepe
    pepe |

    3. 4. 2016 12:41

    "Namáčecí vodu slijeme a dáme novou, ve které pak vaříme. Tím podstatně snížíme obsah purinů."

  • lucie
    lucie |

    16. 3. 2014 11:01

    super,dělám jí ráda :-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    12. 3. 2014 14:51

    Dávám 1. Dělám stejnou, jen ještě trošku majoránky.

  • Petr M
    Petr M |

    28. 1. 2014 08:56

    Doporučuji místo octa, kyselé zelí (ocet je + zelí)... nádherně chutná polévka a sytá... :-)

  • Alice
    Alice |

    17. 12. 2013 13:09

    Je jednoduchá a skvělá, na nový rok určo bude znova.

  • Pajka
    Pajka |

    23. 8. 2013 19:25

    Děkuji za jednoduchý recept. Polévka je skvělá, uvařená z mála a rejpálci ať si jí dělají třeba s kaviárem.

  • Pajka
    Pajka |

    23. 8. 2013 19:25

    Děkuji za jednoduchý recept. Polévka je skvělá, uvařená z mála a rejpálci ať si jí dělají třeba s kaviárem.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 6. 2013 20:10

    ...se zeleninou a bramborem dělám taky a je určitě lepší - ale je jiná ;-) ..., první fotky dělané mobilem prostě nebyly kvalitní, to uznávám... a aby jste byl spokojený, přidal jsem Vám do polévky alespoň trochu šunky ;-) ...

  • Jitula
    Jitula |

    11. 6. 2013 23:49

    Tak to je blbost . Zrovna do čočkové si branbory neumím představit ani náhodou . Čočkovou mám ráda se zelím . =-O

  • trueman
    trueman |

    3. 6. 2013 12:58

    TVl, jakej debil může dát recept na takovou sračku pre boha !

  • Pája
    Pája |

    15. 5. 2013 13:47

    To vaříš ale jinou polívku, tahle je fakt prachobyčejná. Zdendo umíš číst?

  • Zdenda
    Zdenda |

    7. 5. 2013 13:16

    Ta fotka je opravdu hrozná. My doma orestujeme zeleninu na oleji,přidáme čočku a brambor. Pak se to ponorným rozseká na krém.Ochutit česnekem a majoránkou. :-)

  • w
    w |

    31. 12. 2012 20:48

    Brambory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! polévka bez brambor není polévka

  • Peštová
    Peštová |

    30. 12. 2012 17:20

    tuhletu polévku dělám často, čočku vůbec nenamáčím, vařím jí rovnou, je jednoduchá a chutná všem

  • Zdena
    Zdena |

    31. 10. 2012 13:18

    Polévka byla výborná, máme rádi kyselou, tak si trochu octa dá pak každý do talíře.

  • Martina
    Martina |

    6. 10. 2012 23:46

    no to mate prevdu sem se az lekla na obrazku hruza :'(

  • M.
    M. |

    19. 8. 2012 12:27

    Otřesná fotografie, na takovéto zelenošedé bůhvíco člověk opravdu chuť nemá.. :o))

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    20. 4. 2012 14:54

    Mně ocet nechybí. Zato mně chybí majoránka, bez jejíž chuti a vůně si čočkovku nedovedu představit. Česneku víc a kousek uzeného nebo orestované slaninky taky není vůbec na škodu, když je po ruce :-) Jíšku nedělám, čočkovku podle mě netřeba zahušťovat.

  • Dandika
    Dandika |

    3. 1. 2012 16:01

    ještě jsem přidala trochu majoránky ;-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    22. 3. 2010 11:47

    Místo vody jsem použil vývar z uzeného masa a dochutil octem.Foto přidávám :-)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    15. 1. 2010 10:32

    nic moc

  • Simona Nálepková
    Simona Nálepková |

    23. 1. 2009 19:07

    Doporučuji.. před koncem varu na cibulce nechat orestovat červenou a žlutou papriku a na ten základ dát ZELENÉ olivy! Pro milovníky oliv opravdu výborné

  • Simona Nálepková
    Simona Nálepková |

    23. 1. 2009 19:06

    Doporučuji.. před koncem varu na cibulce nechat orestovat červenou a žlutou papriku a na ten základ dát ZELENÉ olivy! Pro milovníky oliv opravdu výborné

  • Josef Ráček
    Josef Ráček |

    24. 10. 2007 08:29

    velice výborná dík za tip

  • Jane Pasternack
    Jane Pasternack |

    18. 9. 2007 17:15

    ta horcice tomu dala riz,dik za typ je to spica.Tak dobrou polevku sem jeste nejedla. Zahustila sem vajickem,kyslou smetanou sem dojemnila az na taliri,zaroven to hezky polivku ozdobi..opradu grund.

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    26. 12. 2006 03:48

    Tak jsem si cetla komentare a rikam si horcici ? vejce ? do cockovky ? no to snad ani neee! Toz jsem to dneska vsechno vyzkousela a nikdy jsem snad nic lepsiho nejedla :) A byla jsem premluvena, at vam svuj postup poslu v receptu, najdete ho pod Cockova polevka z komentaru :)

  • Pepa
    Pepa |

    19. 10. 2006 22:37

    Při vaření čočky, nebo čočkové polévky používám místo octu lák z okurek.

  • Kateřina
    Kateřina |

    26. 9. 2006 13:43

    Ano, můžu říct že do čočkové polévky také přidávám vejce a je to báječné.

  • Silva
    Silva |

    25. 8. 2006 20:27

    Polévka byla málo hustá, tak jsem do ní přidala ještě 2 syrové vejce na dohuštění.

  • Jaromir Vajgent
    Jaromir Vajgent |

    6. 5. 2006 19:57

    Ja do polevky pridavam uzeninu (bacon) a pul konzervy rajcat.

  • Jana
    Jana |

    24. 3. 2006 21:34

    Já octem neochucuji,přidávám jemně strouhanou mrkev a kousek celeru,majoránku a hlavně jíšku nedělám z oleje,ale z klasického másla.Má pak příjemnější chuť.

  • Alena
    Alena |

    26. 1. 2006 13:49

    Původní recept je poněkud bez chuti. Trošku octa by opravdu nemělo chybět. Přidala jsem na základě vašich doporučení hořčici a výsledek mě překvapil - opravdu vynikající.

  • Martina Reinerová
    Martina Reinerová |

    20. 1. 2006 14:50

    Místo jíšky, zahušťuji uvařenou čočku kysanou smetanou, je to jemnější a lehčí. Potom přidám osmahnutou cibulku s česnekem.

  • Markéta
    Markéta |

    23. 12. 2005 15:08

    Já ještě přidávám na másle osmaženou nastrouhanou kořenovou zeleninu(mrkev,petržel,celer)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 12. 2005 11:53

    No tak ten ocot tam chýba aj mne. Tiež ju ochucujem octom.

  • Dani
    Dani |

    22. 12. 2005 10:46

    my ji vzdycky delavali s octem ,mrkvi a c nockama a ta je opravdu moooc dobra

  • Hana Tomešová
    Hana Tomešová |

    16. 12. 2005 17:35

    polévka nebyla příliš dobra:( nechutnala nám

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    13. 12. 2005 12:53

    Taky jsem ji dneska vařila, podle vašich doporučení jsem dala hořčici a pak i ocet, přidala ještě jednu malou klobásku a bylo to žůžo. Dávám 1!

  • anakin
    anakin |

    29. 11. 2005 10:41

    Do čočkove se muže dat i ocet a ma to lepsi chut

  • Marta Ondrejíčková
    Marta Ondrejíčková |

    19. 11. 2005 07:38

    Súhlasím, k šošovici sa hodí horčica. Napr. je výborný šošovicový šalát, kde sa varí šošovica s orestovanou zeleninou v kuracom vývare a zálievka sa robí z octu, kremžskej horčice, octu, olivového oleja a petržlenovej vňate.

  • slonus
    slonus |

    20. 10. 2005 16:13

    no dopravdy, 2 lzice horcice udelaji uplne skvelo a pikantni chut. ja vim, ze to zni zvlastne ale je to moc dobry

  • Maida
    Maida |

    19. 10. 2005 18:28

    do čočkové polévky přidávám majoránku. Ale horčici? To si nedovedu představit.

  • slonus
    slonus |

    18. 10. 2005 16:33

    Vynikajici je pridat do cockove polevky par lzic horcice. Je to uplne super!!!

  • lena fizik
    lena fizik |

    26. 5. 2005 17:51

    mam doma olivovy olej,mohu ho tam pouzit?

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    22. 1. 2005 20:55

    Děláme stejně a je vynikající občas nedám česnek

  • jája
    jája |

    6. 11. 2004 13:07

    já osobně přidávám do jíšky nastrouhanou mrkev.Pak taky přidám na kostky nakrájený párek a nakonec ještě přidám rošlehané vejce a je to MŇAMKA!