Vývar s rýžovými knedlíčky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kořenová zelenina -směs
    • maso na polévku: hovězí, vepřové, kuřecí, slepičí...
    • sůl
    • pepř mletý
  • Knedl
    • 1
      miska rýže -vařená,
    • 1
      ks vejce
    • jemná strouhanka -na zahuštění
    • sůl
    • bylinky dle chuti,nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo jí vyjmeme. Maso pokrájíme a necháme ve vývaru. Z osolené rýže (malá mistička) a vejce si umícháme hustší kašičku, kterou ještě zahustíme strouhankou na takovou konzistenci, aby se dala mokrou lžičkou nabírat z misky a knedlíčky držely tvar. Takovýmto způsobem tvořené knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru, kde je cca 2 minuty zavaříme (záleží na velikosti knedlíčků - vyzkoušíme).
2
Do těstíčka můžeme vmíchat posekané bylinky dle chuti. Polévku dozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Dvorackova
    Dvorackova |

    3. 8. 2011 14:27

    Delala jsem spis knedliky nez knedlicky a tak jsem je varila trochu dyl. Je to zase nejaka zmena v zavarkach a chutnaly nam.

  • Denisa
    Denisa |

    19. 5. 2011 08:47

    Docela dietní záležitost, ale chutnala nám moc :-)) .

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 2. 2011 15:56

    Už je opraveno, slova v poznámkách k ingrediencím oddělená čárkou nebyla oddělena mezerou, systém to tudíž zaznamenal jako jedno dlouhé slovo.

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 2. 2011 15:06

    Mě také, pošlu to dál, bude to technický problém, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia |

    7. 2. 2011 22:09

    U tohoto receptu se mi špatně zobrazuje políčko s množstvím.