Čočková polévka ala Romana

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek čočka 1-1/2
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • rostlinný olej trochu
    • hladká mouka
    • 4
      ks brambory
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky, přidat na kostky nakrájené brambory.
2
Mezitím v kastrůlku na oleji orestovat utřený česnek, přidat mouku a udělat tmavší zásmažku, kterou naředíme mlékem. Po změknutí brambor zásmažku vmíchat do polévky a provařit. Nakonec dochutit solí a octem a zjemnit smetanou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Danča Cigánková
    Danča Cigánková |

    21. 2. 2013 10:15

    Stejný obrázek je i u čočkové polévky s kořenovou zeleninou, tak kam teda patří? Když jsem jí vařila měla jí od smetany s mlékem bledou a popravdě nebyla tak dobrá jako jen se zásmažkou a octem na kterou jsme zvyklí.

  • Andrea
    Andrea |

    7. 6. 2012 20:10

    Nikdy jsem nezkusila čočkovku se smetanou,až teď.Mléko jsem nedala,jen šlehačku a byla super.Karí bych teda do čokovky nikdy nedala. :-$

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    4. 6. 2012 02:01

    Česnek restuji společně s cibulkou, jemně nakrájenou, a s trochou karí koření, zalévám vývarem a pak teprve přidávám čočku a vařím. Když nejsou brambory po ruce, dávám nadrobno krájenou mrkev. ;-)

  • Pavel
    Pavel |

    5. 8. 2011 11:55

    Pravda, to mě nenapadlo. Děkuju Vám.

  • Hana
    Hana |

    30. 7. 2011 11:00

    koření dejte do vajíčka na čaj. ;-)

  • Hana
    Hana |

    30. 7. 2011 09:08

    dejte koření do do vajíčka na čaj. ;-)

  • Pavel
    Pavel |

    26. 6. 2011 19:48

    Recept vypada skvele, az teda na ty kulicky koreni. Neda se to prece cedit jako vyvar. Nemate nekdo tip, jak to z toho potom dostat? Cely pepr nema v hotove polivce co delat.