Kotlety na paprice

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 60
      g rostlinný olej
    • 20
      g hladká mouka
    • 40
      g cibule
    • 200
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené kotlety vložíme na osmaženou cibulku, zalijeme vařící vodou a zvolna dusíme doměkka. Měkké zalijeme smetanou rozšlehanou s troškou mouky a vše ještě krátce povaříme. Kotlety urovnáme na mísu a přelijeme přecezenou šťávou. Podáváme s těstovinou, rýží nebo brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pavlina
    pavlina |

    8. 4. 2016 09:51

    Smetana se dává opravdu zakysaná? Nemá být klasicky na šlehání (+-30%)?

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    30. 8. 2012 12:17

    Dělám úplně stejné a často, přidávám hodnocení 1.

  • mishanecka
    mishanecka |

    30. 8. 2012 11:55

    Rychlé a výborné! :-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    28. 10. 2010 17:01

    Zde byvala autorkou pani Ladia !!!!

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    30. 3. 2009 19:42

    Měli jsme o víkendu,dělám je vždy se smetanou,ale nechala jsem se zlákat a neprohloupila jsem.Dávala jsem půllitr kysanky,protože kotlet bylo 12ks.......,a omáčka byla fantastická.Kdyby nebylo maso,ani bych se nezlobila(ostatní u stolu určitě).Cibule nám nevadí,takže jsem ani necedila.

  • Enid Jindrová
    Enid Jindrová |

    30. 3. 2009 14:26

    Zrovinka jsme to dojedli a bylo to moc dobrý ;) jenom jsem přidala trošku sójovky chili aby to bylo pikantnější ;)

  • Helena Marshallova
    Helena Marshallova |

    16. 11. 2008 20:44

    Moooc nam chutnalo,davame 1***

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    28. 1. 2008 17:00

    místo kotlet můžete použít i vepřovou krkovičku,mám to vyzkoušené

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2007 00:55

    udelej si cibulovy zaklad do ruzove barvy , kastrol s cibuly dej pryc z ohne a pridej tam papriku a zalej vodou

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2007 00:55

    udelej si cibulovy zaklad do ruzove barvy , kastrol s cibuly dej pryc z ohne a pridej tam papriku a zalej vodou

  • Blanch
    Blanch |

    7. 9. 2007 18:59

    Tento recept vypada opravdu slibne..ale mam strach, ze paprika pri opekani zhorkne..nebo ne ? Poradite nekdo ?

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    19. 8. 2007 14:03

    Udělala jsem to z krkovičky a bylo to výborné. V tlakáči za 20min. hotové, masko se jen rozpadalo a přítel se ptal, co je to za výbornou omáčku :o)

  • Iveta
    Iveta |

    1. 11. 2006 14:19

    Dnes jsem vyzkoušela,je to výborné,jednoduché a rychlé!

  • Pavlína
    Pavlína |

    17. 9. 2006 10:24

    Velice chutné, jako přílohu jsem použila houskový knedlík a v receptu jsem užila více ml. sladké papiky.Výborné, budu dělat častěji.Děkuju

  • Milan
    Milan |

    28. 5. 2006 11:15

    Moje oblúbené jedlo. Najradšej to mám s haluškami (polohrubá múka, vajce, sol) a pridávam lu koncu varenia čerstvé, alebo sušené lesné hríby.

  • Lenka Dvořáková
    Lenka Dvořáková |

    12. 3. 2006 13:26

    Je to jedno z nejlepší jídel jaké jsem kdy jedla SUPER!!!!

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    5. 1. 2005 21:33

    Kotletky jsou výborné.Dělám často.