Autor:

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Snadné
Ingredience
Ryba
Pangasius,treska,filé....
 
Sůl  
Pepř mletý
nebo koření na ryby
 
Brambory  
Paprika
čerstvá,nejlépe barevná
 
Rajče  
Cibule  
Česnek  
Slanina
uzená,anglická,vahalova...-dle chuti
 
Máslo  
Hořčice
plnotučná,dijonská-dle chuti
 
Alobal  
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 0,6 cm a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme,opepříme nebo použijeme koření na ryby. Jestliže nepoužijeme koření, potřeme rybu hořčicí. Papriky pokrájíme s rajčaty, cibulí a česnekem na plátky. Slaninu na plátky nebo hranolky. Připravíme si pláty alobalu, ze kterých budeme dělat balíčky: 1 plát =1 porce. (Já dělám cca 60 cm dlouhé.)

Střed alobalu pomastíme máslem (olejem) a poklademe vrstvou brambor. Na brambory položíme porci ryby, na ní zeleninu, slaninu a opět vrstvu brambor. Na navršené suroviny dáme slabý plátek másla (nemusí být), balíček uzavřeme (opatrně aby se neprotrhl!), přeneseme do vyššího pekáče ve kterém budeme péct. To v jakém pořadí budete na rybu dávat zeleninu záleží na Vás.

Slaninu můžeme dát i jako poslední vrstvu,na brambory. Až budeme mít všechny porce zabalené a přendané v pekáči, vložíme je do předehřáté trouby a budeme péct 15-20minut na střední teplotu. Pak balíčky podlijeme a ještě dopečeme 15 - 20minut.

Poznámky:

* Podáváme v hlubokém talíři,přímo s alobalem,abychom nepřišli o šťávu nebo celý obsah balíčku do talíře ,,vyklopíme,,.
* Pozor na páru!!!
* Balíčky děláme stejně velké nebo vyndaváme postupně.
* Do balíčku si každý může přidat to,co mu chutná (kečup, sýr, olivy...)
* Recept je takovou všehochutí zdejších receptů, která se mi osvědčila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Komentáře

  1. Zuzka   20.05.2016 | 13:10 | reagovat | závadný

    Super rychlovka!!!!!! Nové brambory i ryba byly do 30 minut na 200 k jídlu <:-) :-P :-D :-) :-* <3 <:-)

  2. Jiri   13.12.2012 | 22:54 | reagovat | závadný

    Je to mega supa vymazlena mlaskovina 8-)

  3. Jetmarová   16.06.2011 | 13:36 | reagovat | závadný

    Jednoduché a moc dobré.

  4. Tomáš   25.05.2011 | 9:26 | reagovat | závadný

    Dal jsem do toho i sýr,udělal perfektní omáčku 8-)

  5. Robin   29.04.2011 | 12:20 | reagovat | závadný

    Moc dobry a da se dovnitr pridat vsechno co komu chutna

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web