Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ryba Pangasius,treska,filé....
    • sůl
    • pepř mletý nebo koření na ryby
    • brambory
    • paprika čerstvá,nejlépe barevná
    • rajče
    • cibule
    • česnek
    • slanina uzená,anglická,vahalova...-dle chuti
    • máslo
    • hořčice plnotučná,dijonská-dle chuti
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 0,6 cm a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme,opepříme nebo použijeme koření na ryby. Jestliže nepoužijeme koření, potřeme rybu hořčicí. Papriky pokrájíme s rajčaty, cibulí a česnekem na plátky. Slaninu na plátky nebo hranolky. Připravíme si pláty alobalu, ze kterých budeme dělat balíčky: 1 plát =1 porce. (Já dělám cca 60 cm dlouhé.)
2
Střed alobalu pomastíme máslem (olejem) a poklademe vrstvou brambor. Na brambory položíme porci ryby, na ní zeleninu, slaninu a opět vrstvu brambor. Na navršené suroviny dáme slabý plátek másla (nemusí být), balíček uzavřeme (opatrně aby se neprotrhl!), přeneseme do vyššího pekáče ve kterém budeme péct. To v jakém pořadí budete na rybu dávat zeleninu záleží na Vás.
3
Slaninu můžeme dát i jako poslední vrstvu,na brambory. Až budeme mít všechny porce zabalené a přendané v pekáči, vložíme je do předehřáté trouby a budeme péct 15-20minut na střední teplotu. Pak balíčky podlijeme a ještě dopečeme 15 - 20minut.
4
**Poznámky:**
5
* Podáváme v hlubokém talíři,přímo s alobalem,abychom nepřišli o šťávu nebo celý obsah balíčku do talíře ,,vyklopíme,,.
6
* Pozor na páru!!!
7
* Balíčky děláme stejně velké nebo vyndaváme postupně.
8
* Do balíčku si každý může přidat to,co mu chutná (kečup, sýr, olivy...)
9
* Recept je takovou všehochutí zdejších receptů, která se mi osvědčila.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzka
    Zuzka |

    20. 5. 2016 13:10

    Super rychlovka!!!!!! Nové brambory i ryba byly do 30 minut na 200 k jídlu <:-) :-P :-D :-) :-* <3 <:-)

  • Jiri
    Jiri |

    13. 12. 2012 22:54

    Je to mega supa vymazlena mlaskovina 8-)

  • Jetmarová
    Jetmarová |

    16. 6. 2011 13:36

    Jednoduché a moc dobré.

  • Tomáš
    Tomáš |

    25. 5. 2011 09:26

    Dal jsem do toho i sýr,udělal perfektní omáčku 8-)

  • Robin
    Robin |

    29. 4. 2011 12:20

    Moc dobry a da se dovnitr pridat vsechno co komu chutna