Cibulová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • 940
      ml hovězí vývar
    • 4
      plátek bílé pečivo
    • 60
      g sýr 40-60
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce slunečnicový olej Nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
2
Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou - a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
3
Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar, osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut.
4
Plátky toustového chleba rozkrojit na 4 díly, posypat sýrem a dát zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidávat zapečený chleba.
5
Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • oceanik
    oceanik |

    30. 4. 2017 10:33

    Polévka je velmi jednoduchá a strašně dobrá. Sýr jsem strouhal rovnou do polévky a tousty přikusoval holé. Děkuju za recept.

  • Dee07
    Dee07 |

    28. 1. 2017 13:41

    Dnes ji vařím už po několikáté a je skvělá. Jen ji nevařím tak dlouho :)

  • Jana
    Jana |

    22. 12. 2016 06:53

    Uvařeno a je naprosto skvělá :)

  • Jana
    Jana |

    22. 12. 2016 06:53

    Uvařeno a je naprosto skvělá :)

  • Nartounekv
    Nartounekv |

    31. 1. 2015 10:35

    Dobrota :)

  • jakoubis
    jakoubis |

    11. 1. 2015 17:27

    das is fantastiše 8-)

  • Dekadent
    Dekadent |

    19. 11. 2014 12:45

    By mě zajímalo, co na tom vaříte 60 minut? Ty z té cibule nic nezůstane. Stačí 15 minutt a je hotovo.

  • miloslav
    miloslav |

    4. 9. 2014 17:18

    super jen tak dál jsem velice spokojen s receptem a výsledek nad očekávání pro rozvedeného pána super kuchařka , Děkuji :-*

  • ivetaa2
    ivetaa2 |

    21. 3. 2014 21:47

    moc dobrá ;) akorát kromě tostů jsem udělala krutony

  • Mordechai
    Mordechai |

    23. 7. 2013 12:07

    Řekli sýr dal jsem sýr:-) s tvarůžkama luxus...

  • Pupík
    Pupík |

    7. 4. 2013 16:50

    Polévku jsem zvládl a přidal jsem ještě mléko, výborné :-)

  • mishanecka
    mishanecka |

    30. 8. 2012 11:52

    Je dobrá a chleba jsem je opekla na pánvičce. :-)

  • Alena
    Alena |

    8. 8. 2012 11:12

    Díky za recept výborná polévka i vnučce moc chutnala :-D <3

  • Můrinka
    Můrinka |

    13. 6. 2012 19:23

    Výborná polévka, děkujeme, vaříme si ji vždycky, když se chceme udělat radost <3

  • Renata
    Renata |

    10. 6. 2012 23:44

    Polévka jsem udělala a naprosto skvělá. Díky za recept.

  • Jana Paťhová
    Jana Paťhová |

    15. 3. 2012 14:45

    polévka je vynikající moc děkuji za recept.

  • Marek
    Marek |

    7. 3. 2012 14:23

    Povedla se, lahůdka 8-)

  • jarda
    jarda |

    20. 2. 2012 14:33

    Super luxusní! l Jsem přímo nadšenej! Levná a přitom tak dobrá. Jen jsem přidal petrželku a ty tousty je lepší přikusovat než je hodit do polévky.

  • ywett89
    ywett89 |

    26. 1. 2012 17:05

    Bomba, bomba, bomba. Zkusila jsem a už nikdy více jinou cibulačku :-X . Ač jsem amatér, povedla se báječně :-P . Moc děkuji za inspiraci :-*

  • Hovňousek
    Hovňousek |

    29. 12. 2011 13:01

    Tak sem polévku zkusila uvařit a je opravdu vynikající. Mňam!!! Stojí za to si ji uvařit.

  • danmar
    danmar |

    23. 12. 2011 11:56

    tudle polévku prostě miluju.....je jednoduchá a hlavně výborná !!!

  • Standa
    Standa |

    20. 7. 2011 09:27

    Recept je výborný, polévka vynikající! Dávám tam ještě špetičku mleté papriky a nasekanou petržílku. Nemá to chybu! Všem dobrou chuť! :-)

  • gabča
    gabča |

    21. 2. 2011 12:10

    Právě dnes se ji vyzkoušela je výborná ale místo opečené housky jsem udělala vaječný svítek s čestvou petrželkou a sýrem Houska se hned rozmočí ,ale svítek drží tvar a můžeteho více okořenit podle chuti ;-)

  • Greinerova
    Greinerova |

    13. 2. 2011 17:09

    Výborná za 1

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    2. 2. 2011 15:52

    Opraveno. Díky za upozornění.

  • iNDYCZ
    iNDYCZ |

    2. 2. 2011 14:11

    U fotografie uvest autor: Lada Kovarova, nikoliv autora receptu, preci jen je na fotografii primo nas polevkovy talir a mohu poslat originalni fotografii v pripade pochybnosti.

  • Děda 3
    Děda 3 |

    5. 1. 2011 13:13

    Super,k tomu toast s česnekam a sýrem a je to :-)

  • Sofiee
    Sofiee |

    7. 12. 2010 15:37

    Chci se ještě zeptat, jak silný děláte vývar? Přítel ho připravuje opravdu hodně silný a výsledek je super, takže doporučuji. Kvůli času děláme vývar z kostky, tedy ze dvou. :-)

  • Sofiee
    Sofiee |

    6. 12. 2010 16:47

    Výborná, dokonalá! Vaříme ji každý týden, protože jsem schopná sníst na posezení celý hrnec! Super!

  • tomasek
    tomasek |

    22. 11. 2010 23:23

    Nemel jsem tolik casu, takze na to padla tak vsehovsudy trictvrtehodina, ale bylo to vynikajici. Pridal jsem jeste rozmaryn a tymian, do cibulacky skvele sedi.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 11. 2010 11:12

    Mohu doporučit, je výborná

  • Ladia
    Ladia |

    8. 10. 2010 13:36

    Polévku z dnešního menu máme moc rádi, dělávám ji velmi často. Z receptu by to ale chtělo vymazat ta zobrazená <BR> 8-)

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    9. 5. 2010 08:23

    Je dobrá, nakonec jsem cibuli trochu rozmixovala, malounko přidala masoxu /podle kvality vývaru/ a byla fakt jedlá. Toastové kousky se jedly i po polívce samotné. Za 1.

  • Jana Kretkova
    Jana Kretkova |

    7. 5. 2010 13:10

    Dneska jsem ji dělala a je opravdu výborná, nelituju žádné minuty. Dávám za jedna!!!

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    31. 1. 2010 16:22

    Výborná, výborná, výborná. 1, 1, 1.

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    30. 1. 2010 16:05

    Dnes jsem ji dělala a musím souhlasit s Naďou. Vynikající dávám za 1

  • Naďa Davidová
    Naďa Davidová |

    20. 9. 2009 12:27

    Vynikající, dlouhý čas vaření se určitě vyplatí, nebudu už dělat jinak. Díky.

  • Léňa Mühlfeldová
    Léňa Mühlfeldová |

    28. 3. 2009 14:14

    Dnes byla k obědu!:)

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    27. 10. 2007 16:19

    No jo, vari se dlouho, ale ta chut potom :-)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 10. 2007 20:34

    I mě ten čas připadá na cibulačku dlouho...Takhle vařím snad jen slepičí polévku.o)

  • Di
    Di |

    2. 10. 2007 19:27

    Mělo by se, aby se cibule téměř rozvařila.

  • Ivana Nosková
    Ivana Nosková |

    2. 10. 2007 17:59

    To se vážně vaří 1,5 hodiny????

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    18. 4. 2007 18:03

    Já jsem nejdřív měla obavy z doby vaření tak jsem to trochu upravila cibule jsem dusila půl hodiny pak jsem přidala vývar 1,5 l, koření a taky 1,5 dcl bílého vína. Podávála jsem opraženou housku se sýrem a bylo to mňam

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 12. 2006 19:41

    Jedním slovem - výborná.

  • Jana
    Jana |

    27. 5. 2006 18:23

    Opravdu vítečná....místo klasické cibule jsem použila šalotku a na závěr rozmíchala jedno vejce...

  • Natalka
    Natalka |

    19. 2. 2006 09:32

    Je to bezvadný recept.Budu ho vařit.Doufám,že se mi podaří.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    10. 8. 2005 13:43

    Já jsem těch tousťáků se sýrem zapekla celý plech a jen se po nich zaprášilo. Když je právě tak správně rozmočený... mňam. Musím říct, že tato polévka nasadila u našich návštěv laťku hodně vysoko a teď už si ji dopředu objednávají.

  • Di
    Di |

    17. 7. 2005 11:03

    Je to opravdu dobrota a když to člověk jednou zkusí, není to až zas tak složité. Já dělám tuto francouzskou cibulačku podle receptu pana Trejbala, to byl kuchař Vlasty Burianan. Místo hovězího vývaru, vařím zbylé kosti z pečené drůběže (většinou z kuřete pečeného na talíři, které před podáním vykostím). Ostatní postup je stejný s výjimkou konečné úpravy. Polévku naleji do misek, navrch položím tousty, posypu sýrem, misky dám na plech a zapeču v troubě, až polévka začně bublat a sýr utvoří krustu.Ale určitě zkuším i tento postup.