Cibulová omáčka s kari

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      špetka sůl
    • mléko podle potřeby
    • vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 (nemusíte přesně) v takovém množství, abychom dostali omáčku přiměřené hustoty. Osolíme a ještě krátce povaříme. Podáváme s brambory a na tvrdo uvařeným vajíčkem nebo kouskem masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    28. 5. 2014 19:52

    Simonka, ten rewcept mám z jednej kuchárskej knihy, kde sú staré babičkovské recepty. A omáčka je ozaj dobrá, ak nechceš nevar, ale vysmievať sa z babičkiných receptov nepovažujem za fér. Keď sa to varilo, Babica bol ešte...

  • sandyadenny
    sandyadenny |

    26. 5. 2014 18:58

    mňamkaa :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 6. 2011 20:25

    To je tak trochu vaření "po babicovsku" :-) :-D :-)

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    6. 6. 2011 17:20

    Keď je to cibuľová omáčka, tak nemožno vynechať cibuľu :-D

  • miiisiiickaaa
    miiisiiickaaa |

    1. 6. 2011 10:46

    miluju vše v čem je kari , a tato omáčka se hodně povedla ..i když byhc možná vynechala i tu cibuly chut kari ji přebije...pro gurmány lze mléko nahradit smetanou a přidat kuřecí kousky :-) dávám 1

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 1. 2008 20:13

    Janka, ja mám rada veľa kari, takže potom už nedochucujem octom a cukrom, ale samozrejme to možno urobiť, dokonca tomu možno polepší. Ochucovanie ovtom a cukrom mám nafixované na prívarky:)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 1. 2008 12:53

    Tak takhle bych si přesně představovala cibulovou omáčku a určitě ji zkusím.Nevidím nikde,že by se tam přidávalo trochu cukru a octu.Ocet snad tady někdo vzpoměl,ale cukr nikdo,tak snad tam nemá být? Jana

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2007 10:05

    Velmi chutné