Cibulová marmeláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 500
      g cibule hnědá - nakrájená na tenká kolečka
    • 200
      ml bílé víno nebo jablečného octa
    • 80
      g cukr dark soft brown nebo kandys hnědý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a při střední teplotě mícháme do změknutí asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme víno nebo ocet a přivedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme s občasným zamícháním 35-40 minut nebo až směs zkaramelovatí a má sirup.
2
Zchladíme, dáme do sklenice a uchováváme v ledničce.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    12. 5. 2014 08:40

    Tuto delikatesu jsem ochutnala u kamarádky, mohla bych ji jíst i samotnou, jinak jako příloha při grilování, něco úžasného!!!!!! Doporučuji <3

  • Ondra
    Ondra |

    11. 1. 2014 19:47

    Cukr neni treba, cibule v sobe ukryva cukru sama o sobe dost, jen je nutne ji dostatecne dlouho dusit na mirnem plameni, aby ho uvolnila.

  • Mirek
    Mirek |

    23. 7. 2013 18:08

    A co ten cukr. Ve finálním receptu chybí.

  • possum *
    possum * |

    14. 2. 2007 13:45

    Cibulova marmelada se pouziva jako priloha k masum nebo treba na ruzne slane kolace a tak.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    14. 2. 2007 10:26

    Podobný recept byl kdysi uveřejněn v Apetitu k použití jako pikantní příloha k masům To složení cibule-ocet-cukr k tomu vybízí. Pikantní sladkokyselá kombinace. K hovězí minutce - mňam!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    14. 2. 2007 10:04

    Taky by mě zajímalo její využití. Používá se jako běžná marmeláda, nebo jako pikantní příloha k masům?

  • Alexandra
    Alexandra |

    13. 2. 2007 17:44

    Dělaly jsme to maminkou před rokem, děsně jsme se na to všichni těšili, ale moc nám to "nejelo".

  • Marína_K
    Marína_K |

    13. 2. 2007 16:42

    Vyzerá to zaujímavo. Na čo ju zvyknete používať?