Cibulkové karbanátky (sekaná)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      lžíce koření dle vlastní chuti: tandoori masala, grilovací, kari, na mletá masa... cca
    • sůl dle chuti, a pozor! některé kořenící směsi obsahují sůl!
    • 4
      ks jarní cibulka - bílá část, jemně sekaná
    • 50
      g cibulka jarní - zelená část, jemně pokrájená, cca
    • 2
      ks vejce
    • 50
      ml studená voda nebo mléko, cca
    • 70
      g strouhanka čerstvě mletá ze starších rohlíků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso ochutíme námi oblíbenou kořenící směsí a solí nebo pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce, vodu, bílou jemně nasekanou část cibulek a dobře promícháme. Pak přisypeme zelenou část cibulek a strouhanku a vše společně propracujeme na kompaktní hmotu, kterou necháme cca hodinu proležet. Pak tvoříme mokrou nebo mastnou rukou karbanátky, které grilujeme na rozpáleném grilu nebo smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Můžeme upéct i jako sekanou, kdy uplácáme z masové směsi šišku, kterou vložíme do vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem zeleninovým salátem, dipy... Karbanátky můžeme vložit ho prokrojených housek a udělat si tak domácí burgery se zeleninou, cibulí...
3
Omlouvám se, ale kvalitní finální foto nemám, jelikož mi karbanátky okamžitě sež...snědli a na na mě zbyl jeden jediný malý chudáček. :-))

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.