Autor:

Chropyňské závitky

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Vepřová kýta 5 plátek
Zelí
v sladkokyselém nálevu
1 sklenice
Anglická slanina 150 g
Cibule  
Masox  
Olej  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Chropyňské závitky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme a převážeme nití.
Cibuli a zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme závitky, které osmažíme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení závitky obracíme, podléváme vodou nebo vývarem. Měkké závitky vyjmeme. Do šťávy přidáme zbytek překrojeného zelí, podlijeme vodou a ještě chvíli dusíme. Zahustíme moukou případně ještě podlijeme vývarem. Závitky vrátíme do šťávy prohřát.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.53 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 23x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Chropyňské závitky

Komentáře

  1. Eva1   20.10.2010 | 23:04 | reagovat | závadný

    Dobrý recept.

    1. Bobina   14.02.2011 | 17:35 | reagovat | závadný

      :-D Přece si nebudete hanit vlastní recept :-D

      1. Eva1   09.03.2011 | 22:26 | reagovat | závadný

        Hodnotit recept sobě systém ani neumožňuje. V době hodnocení byl přiřazen pod autorem Recepty. Na moji žádost o přiřazení editoři nereagovali, tak proč bych neohodnotila recept, který jsem vložila, uvařila a ještě vyfotila ;-) ;-) ;-)

        1. Bobina   09.03.2011 | 22:36 | reagovat | závadný

          Jasně a ještě jste vytvořila několik nicků, kterýma si to chválíte pořád dokola :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  2. Eva Přecechtělová   07.11.2007 | 9:10 | reagovat | závadný

    Díky za pochvalu. U nás je tohle jídlo moc oblíbené.

  3. Kamil Krybus   01.11.2007 | 19:03 | reagovat | závadný

    Pěkný a vděčný recept. Do náplně možno přidat šunku, klobásu, jablko, náplň okořenit jalovcem, do šťávy přidat divoké koření nebo rajský protlak, jako přílohu i bramborový knedlík, no prostě super!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web