Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 93x
1-
4.72 93 České buchty 5 1
Autor:

České buchty

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 93x)
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. frak   04.02.2016 | 9:46 | reagovat | závadný

    Dámy, když máte tvaroh z vaničky, a je dost řídký, stačí ho ve vaničce trochu pomačkat(např.pěstí), aby pustil vodu. Totéž dělám i s tvarohem v kostce, jen ho předtím vybalím ze staniolu do misky... Když je v tvarohu méně tekutiny, lépe se s ním pracuje a z buchet vám nevytéká. Ať se daří a dobrou chuť..

  2. martinaa   25.01.2016 | 18:05 | reagovat | závadný

    Těsto dobré,jen chybí stupeň pečení,prvních 10 minut jsem pekla při 200 stupních,pak stáhla na 180 kde se pekly 5 minut a po celkových 15 minutách v troubě byly buchty tmavě hnědé skoro až černé na povrchu a přitom v receptu je psané péct asi půl hodiny :-\

  3. Hanka   23.01.2016 | 18:10 | reagovat | závadný

    Omlouvám se ale jaksi nechápu tu náplň :-S .... Buďto jsem slepá a recept nevidím nebo tu není :'( . Dělám poprvé a tak jsem zmatená. Musela jsem si vyhledat jinde než na těchto stránkách náplně abych byla schopna vůbec buchty udělat. Jinak těsto super a dávám za 1. Jen jestly mohu poprosit autorku doplnit náplně, stupně pečení a dobu. Kdyby nebylo komentářů tak jsem nahraná. Není to z mé strany nějaký negativ, jen jsem prostě asik blbá :-D

  4. Dita   21.01.2016 | 15:19 | reagovat | závadný

    buchty dobrý, jen tedy ta maková náplň řídká, na 100g máku rozhodně 1/4 l mléka moc, proto ubrat mléko či přidat mák.

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 21 ... 28 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web