Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 85x
1- 1 5
Autor:

České buchty

60 minut
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 85x)
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Tomáš   21.10.2014 | 0:24 | reagovat | závadný

    Tak buchty jsou v troubě a rada s tvarohem stačí přidat půlku vanilkového pudinku v prášku a pracuje se s ním super, akorád to kynutí mi moc nejde.tak jsem zvědav...za recept 1 je lehoučký a i já jako chlap jsem ho zvládnul :-D

    1. Petr   15.11.2014 | 8:43 | reagovat | závadný

      Já když dělám kvásek, tak si pomahám el. troubou. Do hrnku rozdrobím droždí do vlažného mláka trošku cukru a dám do trouby na max. 50 st. Po -5 min. krásně vzejde kvásek a to samé používám i u těsta. Po půl hodině je těsto krásně vzešlé a super se s ním pracuje. :-)

  2. Yvonna   07.09.2014 | 16:43 | reagovat | závadný

    :-* jsou výborné ,děkuji za recept :D
    :-)

  3. Hanča   19.08.2014 | 14:33 | reagovat | závadný

    :-D :-) , za mě jednička, dnes jsem pekla poprvé kynuté buchty a zrovna se mi díky tomuto receptíku povedly.Protože je čas švestek, jsou výborně švestkové :-* .Z tohoto množství mi to vyšlo na 32 buchet.Moc děkuji, Hanka, Náchod.

  4. Hanka   10.08.2014 | 14:35 | reagovat | závadný

    Bezva recept, dělám ho již léta, ale místo polohrubé dávám hladkou - je to lepší. Dnes budou buchty s jablky. :-[

  5. Jana   06.06.2014 | 14:29 | reagovat | závadný

    Super recept,těsto míchám v pekárně a nemůžu si to vynachválit..vydrží dlouho vláčné,pokud vydrží nesnědené ;-) :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X