Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 84x
1- 1 5
Autor:

České buchty

60 minut
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk na vymazání  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 84x)
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Jana   06.06.2014 | 14:29 | reagovat | závadný

    Super recept,těsto míchám v pekárně a nemůžu si to vynachválit..vydrží dlouho vláčné,pokud vydrží nesnědené ;-) :-)

  2. Karla   17.05.2014 | 19:24 | reagovat | závadný

    Zítra se snažím udělat tyto buchty jen trošku tápu v těch náplní ? Mám tam přidat kolik vanilkového pudinku a podobně .U náplní je napsáno sem tam kolik čeho a u něčeho není napsáno nic ? Dává se to tam taky nebo ne ? /Tvarohová citronová kůra , pudink, moučkový cukr.

    1. Jana   08.06.2014 | 9:09 | reagovat | závadný

      Já jiné už nedělám než tyhle, ale náplně si dávám jiné...Mám osvědčenou nádivku makovou s rumem, je taky na tomhle porálu a je naprosto luxusní...

  3. kvetuleee   13.05.2014 | 17:26 | reagovat | závadný

    Super recept, pekla jsem buchty poprvé v životě a byly skvělé, moc děkuji za recept ;-)

  4. Kristýna   06.04.2014 | 13:28 | reagovat | závadný

    Tento recept je úžasný, dělám z něj hlavně koláčky s drobenkou, místo másla dávám heru, a je to taky vynikající. S těstem se výborně pracuje, druhý den jsou koláčky vláčné a nejsou tvrdé jako beton. Od té doby, co znám tento recept na kynuté těsto, jiné ani nehledám, dělám z něj nejen koláčky, ale i honzovky a dukátové buchtičky :-)

  5. Jana   01.04.2014 | 13:50 | reagovat | závadný

    Prosím pěkně jsem nezkušená a na vaření fakt levá, smysl pro vaření mi do vinku evidentně nikdo nedal , tak se vždycky tak blbě ptám i na věci, které jsou ostatním jasné...dá se mletý mák už koupit nebo si ho musim namlít doma? A jak byste udělali povidlovou náplň? Doufám, že se to tentokrát povede a dám ročnímu synkovi i něco domácího :-)

    1. simča   01.04.2014 | 19:47 | reagovat | závadný

      mletý mák koupíte v obchodě :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 18 ... 24 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X