Autor:

České buchty

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 105 x
1-
4.68 105 5 1
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Katka   08.02.2017 | 17:33 | reagovat |

    Moc děkuji za tento úžasný recept. S těstem se skutečně krásně pracovalo a buchty jsou chuťově vynikající. S kynutým těstem moc nepracuji, ale po tomhle receptu to asi změním :-)

    1. Maja   18.02.2017 | 20:28 | reagovat |

      Dnes som ich piekla , kvasok som robila zvlašť. Musim povrdať že sa podarili na 1* malokedy pečiem kysnute ale teraz budem len tento recepr su vyyyborné :-* <:-)

  2. Kristýna   22.08.2016 | 17:50 | reagovat |

    Vždycky si dělám kvásek zvlášt a ted poprvé jsem ho zkusila v "ďulku" a nevykynulo mi těsto =/ :'(

    1. Lexi23   22.01.2017 | 17:34 | reagovat |

      To by mě zajímalo, jak to děláte ? Mě je 25 a už rovných 10 let zadělávám těsto bez ďůlků a kvásků vedle... Vždy mi nakyne do extrémních rozměrů ... Neměla jste moc horké mlého ?

  3. Zdena   13.05.2016 | 15:57 | reagovat |

    Jestliže dělám více tvarohových buchet,nechám tvaroh vykapat na plíně, pak nevytéká a je boží.

  4. Katarína   01.05.2016 | 23:23 | reagovat |

    S tvarohovou náplní je to boží,do těsta místo másla jsem dala Heru,no nemá to chybu!děkují za užasný recept! :-)

  5. dan   18.02.2016 | 13:58 | reagovat |

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

    1. matous123   12.02.2017 | 20:21 | reagovat |

      vetsinou je to logicka ze se tam dava tvaroh, povidla ci mak :-) ;-)

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 22 ... 29 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web