Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 86x
1- 1 5
Autor:

České buchty

60 minut
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 86x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Didlinka   18.05.2015 | 12:58 | reagovat | závadný

    Taky jsem jela podle návodu a v troubě mi už buchtičky nenakynuly podruhé se povedly, tak dneska už je dělám potřetí a uvidíme :D

  2. Pavla   31.03.2015 | 19:32 | reagovat | závadný

    Tak se docela povedli jen jsem tam dala víc mouky :)

  3. Cmuchynka   19.03.2015 | 18:22 | reagovat | závadný

    ahojky, mam otazku. vse jsem udelala podle navodu, testo i dobre vykynulo, ale jak jsem dala buchtu do trouby tak dal uz nekynulo a ted to vypada jak srazene :(. Nechala jsem je i odpocivat a mela jsem predehratou troubu. Tak nevim kde je chyba... :(

  4. Lenka   10.03.2015 | 6:37 | reagovat | závadný

    Recept vynikajici... nejsem zrovna odbornik na kynuty testa ale tohle krasne vykynulo ...dobre de delalo s testem. ..a napln my radi povidla..a mela sem domaci povidla jeste tak sem je aspon zdelala. :-) <:-)

  5. Lenka   04.03.2015 | 14:34 | reagovat | závadný

    Já bych přidala citronovou kůru.Omytou. 8-)

1 2 3 4 ... 7 ... 14 ... 20 ... 26 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X