Autor:

České buchty

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 101 x
1-
4.72 101 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 101x)
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Kristýna   22.08.2016 | 17:50 | reagovat | závadný

    Vždycky si dělám kvásek zvlášt a ted poprvé jsem ho zkusila v "ďulku" a nevykynulo mi těsto =/ :'(

  2. Zdena   13.05.2016 | 15:57 | reagovat | závadný

    Jestliže dělám více tvarohových buchet,nechám tvaroh vykapat na plíně, pak nevytéká a je boží.

  3. Katarína   01.05.2016 | 23:23 | reagovat | závadný

    S tvarohovou náplní je to boží,do těsta místo másla jsem dala Heru,no nemá to chybu!děkují za užasný recept! :-)

  4. dan   18.02.2016 | 13:58 | reagovat | závadný

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

  5. frak   04.02.2016 | 9:46 | reagovat | závadný

    Dámy, když máte tvaroh z vaničky, a je dost řídký, stačí ho ve vaničce trochu pomačkat(např.pěstí), aby pustil vodu. Totéž dělám i s tvarohem v kostce, jen ho předtím vybalím ze staniolu do misky... Když je v tvarohu méně tekutiny, lépe se s ním pracuje a z buchet vám nevytéká. Ať se daří a dobrou chuť..

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 22 ... 29 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Rychlé letní večeře: Jsou skvělé a do 20 minut hotové Rychlé letní večeře: Jsou skvělé a do 20 minut hotové
Barbora Špotáková se radí s kartářkou! Co všechno jí předpověděla a kdy měla pravdu? Barbora Špotáková se radí s kartářkou! Co všechno jí předpověděla a kdy měla pravdu?
Vše, co jste chtěli vědět o laserové epilaci Vše, co jste chtěli vědět o laserové epilaci
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web