Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 98x
1-
4.72 98 České buchty 5 1
Autor:

České buchty

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 30 g
Cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 120 g
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Tuk  
Maková náplň
Mák mletý 100 g
Mléko 1/4 l
Hnědý rum  
Skořice  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Tvarohová náplň
Tvaroh 1 kostka
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balení
Moučkový cukr  
Vanilkový pudink  
České buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 98x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: České buchty

Komentáře

  1. Zdena   13.05.2016 | 15:57 | reagovat | závadný

    Jestliže dělám více tvarohových buchet,nechám tvaroh vykapat na plíně, pak nevytéká a je boží.

  2. Katarína   01.05.2016 | 23:23 | reagovat | závadný

    S tvarohovou náplní je to boží,do těsta místo másla jsem dala Heru,no nemá to chybu!děkují za užasný recept! :-)

  3. dan   18.02.2016 | 13:58 | reagovat | závadný

    je pravda že spousty receptu nemají popis naplní a musí se to hledat jimde

  4. frak   04.02.2016 | 9:46 | reagovat | závadný

    Dámy, když máte tvaroh z vaničky, a je dost řídký, stačí ho ve vaničce trochu pomačkat(např.pěstí), aby pustil vodu. Totéž dělám i s tvarohem v kostce, jen ho předtím vybalím ze staniolu do misky... Když je v tvarohu méně tekutiny, lépe se s ním pracuje a z buchet vám nevytéká. Ať se daří a dobrou chuť..

  5. martinaa   25.01.2016 | 18:05 | reagovat | závadný

    Těsto dobré,jen chybí stupeň pečení,prvních 10 minut jsem pekla při 200 stupních,pak stáhla na 180 kde se pekly 5 minut a po celkových 15 minutách v troubě byly buchty tmavě hnědé skoro až černé na povrchu a přitom v receptu je psané péct asi půl hodiny :-\

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 21 ... 28 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web