Bůček v karamelu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: KAČULDA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřový bůček
    • cukr krupice
    • sojová omáčka
    • bílé víno
    • česnek
    • cibule
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Libový bůček upečeme v troubě dohněda a pak ho celý ponoříme do vařící vody,pak vyndáme a vychladlý nakrájíme na kousky. Do vody dáváme proto,abychom se zbavili sádla na mase. Do hluboké pánve dáme asi 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme asi 10 lžic sojové omáčky, stejné množství obyčejného stolního vína, jemně pokrájenou cibuli, 2-3 nastrouhané česnekové stroužky, lžičku mletého zázvoru a osolíme. Mícháme dokud se karamel nerozpustí. Poté vložíme bůček a na mírném ohni necháme maso obalit v karamelové omáčce. Můžeme podlít ještě vínem nebo vodou anebo zahustit omáčku škrobem. Podáváme s vařenou rýží a je to nečekaně výborné.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.