Jahodové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • hnědý rum
    • 500
      ml mléko
  • K tomu
    • 150
      g jahodový džem
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec přidáme pár kapek oleje a vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
2
Dáme vařit mléko, trochu mléka odebereme a rozmícháme s pudinkovými prášky, uvaříme na hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme vychladlou kaši. Vymícháme do hladka. Vychladlý plát těsta potřeme jahodovým džemem, na něj natřeme krém, na krém rozložíme pokrájené jahody a navrch dáme vyšlehané šlehačky se ztužovačem.Tato dávka je na velký plech.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    14. 12. 2011 10:41

    Opraveno, díky

  • seneca
    seneca |

    13. 12. 2011 19:25

    myslím že 500 l mléka na krém :-D je jaksi moooc

  • Simona Oračková
    Simona Oračková |

    30. 5. 2007 09:45

    Samozrejme,možu byť mrazené a može byť aj kompot.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    29. 5. 2007 14:17

    Myslíte,že mohu použít i mražené jahody? Jinak recept se mi velmi líbí.