Koláč z pekla

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 65
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      dl olej
    • 1
      dl voda
    • prášek do pečiva
  • Na pudink
    • mléko 0,5 l
    • 1
      balíček pudinkový prášek
  • Poleva
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 4
      lžíce moučkový cukr
  • Na posypání
    • skořice Nebo kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, do 1/3 těsta přidáme kakao a cikcak vlijeme na plech. Uvaříme pudink bez cukru a také vlijeme cikcak na těsto na plechu a dáme péci.
2
Do dvou zakysaných smetan dáme 4 lžíce mletého cukru a touto směsí potřeme ještě horký koláč a posypeme skořicí nebo kakaem. Vychladíme v lednici. Příprava vypadá náročně, ale je výborný!
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zim.ja
    zim.ja |

    20. 10. 2011 08:33

    Velmi snadné a hlavně rychlé, dlouho nevydržel :)

  • Patrika
    Patrika |

    6. 1. 2011 08:21

    Drahá? Zajímalo by mě, co je pro paní levná buchta. Počítala jsem to a velký pekáč vyšel tak na 60 kaček. A nakrájí se z toho dost kousků. Buchta je velmi chutná a rychle zmizí.

  • pepibubu
    pepibubu |

    24. 11. 2010 10:48

    zajímalo by mě co je na tom tak drahýho.... vypadá to dobře, možná brzo vyzkouším, možná rovnou až dojíme makovec.

  • wiccare
    wiccare |

    29. 10. 2010 14:19

    Taková normální buchta, akorát pěkně drahá... Příště si udělám bábovku :-(

  • Nikitta
    Nikitta |

    7. 10. 2010 15:54

    Dávám jednoznačně za 1*. Peču velmi často a vždy se po něm jen zapráší. Díky za super recept. ;-)

  • NAĎA Schmiedová
    NAĎA Schmiedová |

    24. 7. 2010 22:28

    těsto s pudinkem posypu jahodami super recept ve všech podobách

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    31. 1. 2010 12:37

    Prekvapuje me, kolik je tady negativnich komentaru - jeste ze jsem je pred upecenim necetla ;-)Po nekolika kouscich musim uznat, ze je opravdu hodne ale hodne moc sladky, ale v prvnim momentu mi prisel naprosto bezkonkurencni. Urcite budu pect casto a rada.

  • Oľga H
    Oľga H |

    11. 5. 2009 10:33

    Výborné, rýchle, jednoduché, dávam 1. V zozname je skoro ten istý recept pod názvom Pudinkové řezy se zakysanou smetanou.

  • Dita H.
    Dita H. |

    20. 4. 2009 09:14

    myslím, že je lepší ho poklást meruňkami. A nakonec smetanu postrouhat čokoládou. A fotka moc neodpovídá realitě - musím se pochlubit, že můj bývá opravdu hezký :-)

  • Kája *
    Kája * |

    15. 9. 2008 12:10

    U nás všem moc chutnal. Jen do těsta jsem dala méně cukru a karamelový pudink osladila 2 lžícemi cukru. Polevu jsem uděla z 2 zakys.smetan a jedné šlehačky. Posypaný strouhanou čokoládou je skvělý!

  • ivana Tomečkova
    ivana Tomečkova |

    22. 8. 2008 08:40

    tento koláč peču už asi 2roky je bezvadný,dávam na něj ještě ovoce

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    8. 8. 2008 22:18

    No,řekla bych,že na to,kolik je tady negativních komentářů,má teto koláč dost dobré hodnocení.Já jsem ho dělala kdysi taky,snědl se,ale nikoho nenadchnul.No a Oldo,s tím cukrem,to je fakt síla.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    7. 8. 2008 23:34

    Pomalu začínám chápat, proč je nutné rozepisovat recepty podrobně. Jak daleko je nutno zajít? To budeme psát, že mletý cukr je totéž co cukr moučka? Ze 130 komentářů jsou 3 s otázkou, co je to mletý cukr. Zdá se, že myšlení může bolet a proto se mu začínáme vyhýbat! Z homolí se jemný cukr drtil v hmoždíři a je nazýván "tlučený cukr"; moučka se vyrábí mletím krystalového cukru.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    7. 8. 2008 23:31

    Pomalu začínám chápat, proč je nutné rozepisovat recepty podrobně. Jak daleko je nutno zajít? To budeme psát, že mletý cukr je totéž co cukr moučka? Ze 130 komentářů jsou 3 s otázkou, co je to mletý cukr. Zdá se, že myšlení může bolet a proto se mu začínáme vyhýbat! Z homolí se jemný cukr drtil v hmoždíři a je nazýván "tlučený cukr"; moučka se vyrábí mletím krystalového cukru.

  • Kateřina Gerbrichová
    Kateřina Gerbrichová |

    7. 8. 2008 17:16

    Tento recept jsem si u Vás našla, peču ho již rok a musí říct, že všichni po mě chtějí recept jak všem chutná, dávám 1xxxx

  • Hela -
    Hela - |

    4. 12. 2007 16:37

    Ano, mletý cukr je cukr moučka. Ten název pochází z doby, kdy se cukr skladoval v homolích a pak se mlel .

  • Veronika Frydrychová
    Veronika Frydrychová |

    4. 12. 2007 15:03

    Může mi někdo říct co se myslí tím mletý cukr (to myslíte cukr moučka?) dík za odpověď

  • Šlégrová Naďa
    Šlégrová Naďa |

    4. 12. 2007 14:20

    Bohužel tento koláč nás nenadchnul.Nedoporučuji.

  • Jaroslava Nesselmannová
    Jaroslava Nesselmannová |

    27. 11. 2007 20:23

    Tento koláč je výborný. Moc nám doma všem chutnal. Když jsem ho upekla podruhé, přišly nečekaně na návštěvu kamarádky a jen se po něm zaprášilo. Hned jsem jim musela vytisknout recept. Nakonec dávám 3 zakysané smetany smíchané se 3 vanilkovými cukry.Jarka N.

  • Henrieta Mikelová
    Henrieta Mikelová |

    13. 10. 2007 11:51

    nám moc chutnal, jen jsem do něj pro oživení chuti přidala kompotované meruňky, pak byl dokonalej

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    7. 10. 2007 18:36

    Saro, pro zajímavost, kolikrát týdně pečete? Já tak jednou, maximálně dvakrát, ale i tak mě to přijde dost.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    7. 10. 2007 18:10

    Jedním slovem, vynikající. Pekla jsem ho včera a zítra musím zas. Navrch jsem koláč posypala grankem.

  • Sara
    Sara |

    30. 9. 2007 12:38

    U nás se snědl během chvilky, mé tři děti rozdílného věku i chutí si na něm moc pochutnaly a miínimálně jednou týdně ho musím péci

  • Jakub Palíšek
    Jakub Palíšek |

    24. 9. 2007 20:29

    když se vám blbě tráví dejte si Activiu!!! a do patnácti dnů se vám zlepší trávení!!!!! :-D

  • Ircca
    Ircca |

    14. 9. 2007 21:31

    Jste divní! :)

  • Blanka Zetlerová
    Blanka Zetlerová |

    13. 9. 2007 14:58

    Neúspěšný koláč - nikomu z naší velké rodiny nechutnal - škoda použitých ingrediencí. Citlivější žaludky měly problémy se zažíváním = špatná kombinace surovin, postupu. Rozhodně nedoporučuji.

  • Blanka Zetlerová
    Blanka Zetlerová |

    13. 9. 2007 14:48

    Opravdu je zde přehršel daleko lepších recpetů na koláče. Tento se neosvědčil u žádné z generací v naší rodině...ani chuťově, ani "zažívacím pochodem"...

  • Hana V.
    Hana V. |

    13. 9. 2007 14:37

    Souhlasím s názorem - co člověk to jiná chuť. Tento koláč už nikdy, ale opravdu nikdy více. Bylo mi líto i použitých ingrediencí, protože se mohly jistě použít na něco daleko lepšího. Nesourodá směs chutí, špatné trávení - i když asi opět jak kdo.

  • Lucie Krejčí
    Lucie Krejčí |

    12. 9. 2007 20:35

    Koláč je opravdu dobrý.Peču podobný,bez kakaového těsta a s malinovým pudinkem,je takový pikantnější. Vychladlý natírám smíchanou zakysanou smetanou s ušlehanou smetanoua jedním vanil.cukr. a sypu strouhanou čokoládou. Je to super.

  • Kalinová Danuše
    Kalinová Danuše |

    10. 9. 2007 12:22

    je dobrý - i kolegyním v práci chutnal, ale ze základního receptu jsem ubrala 50g cukru a pudinku jsem uvařila více

  • Květa
    Květa |

    5. 9. 2007 19:39

    Taky mně nenadchl, ale ani jiné varianty s pudinkem, ale komu chutná, ať si peče. já už nikdy

  • Eva
    Eva |

    5. 9. 2007 12:58

    Opět se uplatnilo přísloví, že co člověk to jiná chuť. Bohužel u nás doma nechutnal nikomu.

  • Jarka
    Jarka |

    31. 8. 2007 11:44

    Pekelně dobrý koláč, nám moc chutnal. Rychlý a výborný. Dávám za 1.

  • simona
    simona |

    30. 8. 2007 15:05

    Musim uznat že jsou lepší dobroty, ale protože to u Nás každému chutnalo tak chválim , je to určitě poživatelný.

  • Lenka
    Lenka |

    30. 8. 2007 14:48

    Souhlasím s Martinem, koláč jsem pekla asi před 14-ti dny a ač byl na řezu zajímavý a docela kyprý, tak chuť žádný zázrak.

  • martin dedek
    martin dedek |

    29. 8. 2007 12:09

    Že by to byl nějakej velkej zázrak se teda vůbec říct nedá jedl jsem mnohem lepší dobroty

  • Kateřina Ježová
    Kateřina Ježová |

    29. 8. 2007 08:25

    tak jsem ten koláč dodělala a zjistila, že se ten pudink má dát na těsto a potom péct, no a já ten pudink dala na už upečené těsto, tak to se mi nepovedlo, sem zvědavá, jaké to bude, ale příště to upeču přesně podle návodu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    29. 8. 2007 08:03

    Kdo má rád, vyzkoušejte to kakao, místo posypání koláče, zamíchat s cukrem do zakysané smetany. JE to výborné !

  • Mižu
    Mižu |

    27. 8. 2007 19:39

    No mě taky chutná, sice mi nepřipadá, že by byl nějakej vyjímečnej, ale pochutnala jsem si určitě ;-)Jen jsem si furt myslela, že se ta kysaná smetana vsákne, což se nestalo :-))) Ještě bych přidala ovoce. Nemáte někdo vyzkoušené, které se do něj hodí?

  • Petra
    Petra |

    27. 8. 2007 19:12

    Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se těsto v troubě peče a na kolik stupnů? A kolik kakaa do 1/3 těsta? Děkuju za radu

  • Jaroslava Heptnerová
    Jaroslava Heptnerová |

    27. 8. 2007 11:03

    Tento koláč je opravdová ńamka.jsme ječn dva ,ale snědl se hned co vychladl. Ani jsem nemohla dát ochutnat přátelům.Dávám za 1

  • Anonym
    Anonym |

    26. 8. 2007 20:53

    já dělám těsto skoro stejně. Akorát dávám 4 vejce a zvlášť ušlehám sníh a místo vody 1dcl mléka a bez vanil.cukru. Je to fakt výborovka

  • Zdeňka Kalinová
    Zdeňka Kalinová |

    25. 8. 2007 15:25

    u nás v celé rodině je to nejlepší koláč jaký známe,děláme ho dokola a ještě se ho nikdo nepřejedl,jednou maminka neměla prášek do pečiva,tak dala prášek co se dává do perníku a místo vanilkového pudinku dala karamelový,vonělo to nádherně i chutnalo a místo 2 zakysaných smetan dáváme 3.

  • Markéta
    Markéta |

    25. 8. 2007 07:40

    Tééééda tohleto je PEKELNĚ DOBRÝÝÝ!!!! Je to opravdu velká dobrota,nic bych neubrala, nic nepřidala, je to vše úplně akorát. Jen s tím mletým cukrem - to sem slyšela poprvé a až dnes jsem si přčetla, že to je cukr moučkový - no já do těsta dala krupicový a taky se povedlo. Díky za SUPER RECEPT!!!

  • Jana z Kanady
    Jana z Kanady |

    24. 8. 2007 18:57

    Ircco,dekuji za informaci,velice mne to pomohlo.

  • Ircca
    Ircca |

    24. 8. 2007 10:09

    Já jsem je ted prozkoumala a jedna váží 190g, kolik je to ml nevim, ale na těch mých se údaj o objemu nevyskytuje, snad vám to pomůže.

  • Jana z Kanady
    Jana z Kanady |

    23. 8. 2007 21:04

    Jak jsou velke 2 zakysane smetany?Bydlim v Kanade a nemam tuseni,je to po 100 ml nebo 250ml?Dekuji.

  • Zdenička Röselová
    Zdenička Röselová |

    22. 8. 2007 11:45

    Je to božská mňamka!!!

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    22. 8. 2007 00:17

    Tak mame opet dalsi zaludecni orgasmus za sebou, bylo vynikajici, jen jsem do testa pridala jeste svestky a trochu skorice, velka mnamka davam za 1.

  • Petra Hájková
    Petra Hájková |

    21. 8. 2007 18:55

    Tak tenhle koláč u nás mizí závratnou rychlostí. Nedejbože, když ho udělám a pak nejsem dva dny doma, zbyde jen prázdnej plech. Je to vážně fantastickej koláč!

  • Veronika
    Veronika |

    20. 8. 2007 16:21

    dnes jsem dopekla a uz jsem tretinu snedla jak je vynikajici!! Jen mi prijde ze je moc nizky, na jak velkem plechu jste jej delaly? srazeny neni, je krasne nadychany, ale mohl by byt vyssi!! jinak skutecne davam za jedna,je snadny rychly...

  • Misa
    Misa |

    19. 8. 2007 09:48

    Tento koláč doma dělám nejčastěji:-) Akorát pudink dávám zásadně studený a dělám ho z litru mléka a vsypu necelé tři pudinky a na polevu dávám tři kys. smetany.

  • Lenka Hajná
    Lenka Hajná |

    17. 8. 2007 19:25

    Minule jsem ho dělala už poněkolikáté, ale místo zakysané smetany jsem použila velký bílý jogurt-je to skoro to samé

  • Patrika
    Patrika |

    17. 8. 2007 17:15

    Zrovna jsem ho pekla asi po čtvrté... Nečekám, až bude pudink studený nešel by tak dobře z hrnce, jakmile jej uvařím, hned ho rozprskám po koláči, mám plynovou troubu, peču ho většinou tak 25-30 minut. Plech vysypávám hrubou moukou, nikdy se mi nepřipálil.

  • Michaela Vacovská
    Michaela Vacovská |

    17. 8. 2007 14:46

    prosím, prosím, jsem pečící začátečník....Jak dlouho se to peče a na kolik stupňů? Díky

  • Mona
    Mona |

    17. 8. 2007 11:11

    Musim pockat,az pudink bude studený?

  • Anonym
    Anonym |

    17. 8. 2007 10:13

    Jak dlouho a na kolik mam péct ?

  • Anonym
    Anonym |

    9. 8. 2007 15:44

    Koláč jsem pekla právě teď. Zapomněla jsem dát do 1/3 kakao. Pudink jsem dala karamelový.Koláč je výborný. Musím jít od něho nebo nic pro ostatní nezbyde.

  • Handula
    Handula |

    8. 8. 2007 16:08

    Jak říká moje kolegyně, je to "jízda". Nejím sladké ani koláče a buchty, ale tohle jsem si neodpustila a porušila všechna předsevzetí.

  • Šárka Vurmová
    Šárka Vurmová |

    7. 8. 2007 21:53

    koláč je výborný, pečeme ho již delší dobu, na zakysanou smetanu je možné nakrájet na kolečka kiwi

  • Patrika
    Patrika |

    7. 8. 2007 13:29

    Koláč jsem dělala i s karamelovým pudinkem podle paní Jany Pekové a byl skutečně velmi jedlý a chutný....už jsem ho dělala 3x a pokaždé s úspěchem :-)

  • Zuzana Svecova
    Zuzana Svecova |

    7. 8. 2007 09:57

    Kolac je vyborny!!!!

  • V. J.
    V. J. |

    6. 8. 2007 12:47

    Koláč je výborný :-) mažel moc sladké nemusí ale tenhle koláč snědl :-) a tak jsem ho upekla na své narozeniny a všichni byli nadšeni :-) a zítra ho peču otci na oslavz narozenin v práci :-) ... takže v naší rodině jednoznačně úspěch :-)

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    1. 8. 2007 14:37

    Dnes jsem vyzkoušela s karamelovým pudinkem a je opravdu jedlý - 1.

  • Petra B.
    Petra B. |

    31. 7. 2007 13:22

    Paráda. Dělala jsem 2x po sobě... A recept rozdala širému okolí... Dávám 1

  • Patrika
    Patrika |

    29. 7. 2007 18:40

    Naprosto vynikající, úspěch v celé rodině, příští týden ho musím udělat znovu :-)

  • Jitka Horálková
    Jitka Horálková |

    23. 7. 2007 16:28

    upečeno, snězeno. Vynikající!!

  • Helena Bednářová
    Helena Bednářová |

    21. 7. 2007 21:38

    Znám, a dělám, dávám ovocné pudingi, nejvíce nám banánový a nebo malinový. Dělám často a je hned pryč!:-)

  • sasa31 sasa31
    sasa31 sasa31 |

    21. 7. 2007 09:49

    Dělala jsem a je moc dobrý:-)

  • Iveta Almassova
    Iveta Almassova |

    17. 7. 2007 08:19

    Kolac vypada velice zajimave a lakave,ale zajimala by me jedna dulezita vec a to doba a stupne peceni.Dekuji.Iveta.

  • Martina Bernová
    Martina Bernová |

    16. 7. 2007 09:32

    Bezva recept! Koláč z pekla zmizel hned jak jsem ho dala "do placu". Dávám 1*. Díky za typ. Měla jsem s ním velký úspěch.

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    15. 7. 2007 11:13

    Koláč výborný. Přidala jsem do těsta černý rybíz a maliny. Zase to má jinou chuť.

  • Pavla Štefanová
    Pavla Štefanová |

    13. 7. 2007 18:49

    Moc dobré, děkuji.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 7. 2007 13:41

    A ještě chci doplnit,že tento dělám -piškot tmavý+pudink světlý i jiný než vanilkový a posypat griliášem,čokopolevou a pokapat vaječňákem.Taky .výborný.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 7. 2007 13:37

    Potom se musíte zmínit hlavně o Pudinkových řezích se zakysanou smetanou to je taky ten "samý recept" s obdobou.Vždyť je to jedno,ať si každý peče a chválí to,co zrovna vaří nebo peče a hlavně ,že mu chutná.Vy byste přišla na nápad posaypat to skořicovým cukrem? V tom je totiž ten vtip.Já tento recept mám ve svých doma už déle,je výborný,dělám všechny tři a zrovna Margot jim nejedou,právě kvůli čokopudinku,takže vidíte!?

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    13. 7. 2007 13:31

    Jirino, ja to pochopila, jak to myslite, ale zase se vzijte do situace nekoho, kdo tu na jare nebyl, Margot rezy zapadly a nenarazil na ne a diskuzi k nim necetl a ted si rad pocte, jak nekdo jasa nad timto receptem a litim pudinku na testo ;-) Mam radu pro vahave, upecte oboji, oba recepty jsou vynikajici :-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    13. 7. 2007 11:30

    Šárko, nechtěla jsem kritizovat a zabývat se vkládáním receptů. Vím, že je to obtížné.Je hodně lidí co na tyto stránky narazí jenom náhodně a rádi se seznámí s dobrým receptem. Ani já nevím jaké recepty byly na tomto webu vkládané před 2 lety. Jsem vděčná za každý dobrý recept a doporučení od ostatných děvčat. U Koláče z pekla jsem se pozastavila jenom nad tím, že před zhruba měsícem stejné čitatelky jásaly nad litím pudinku u Margot řezů a teď to dělají opět u tohoto moučníku. I já jsem jásala u Margot řezů. Byla jsem nadšena z nápadu - lití pudinku do těsta = je to přece velká mňamka. Nevidím ale důvod opěvovat podobný moučník. Jenom chci upozornit ostatné čitatelky, že na tomto webu je stejný moučník pod názvem Margot řezy, který "frčel" na jaře letošního roku. Děvčata, píšu to z teho důvodu, že mám ráda, když mě někdo upozorní na dobrý recept a potom již sama zvážím, který recept zůstane u mě na prvním místě. Děkuji za pochopení.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    13. 7. 2007 10:32

    Jirino, zkousela jsem oboji, i kdyz je to jen obmena receptu...chutove byly vyraznejsi asi Margot rezy, prece jen cokopudink a Margot je uplne jina chut nez vanilkovy pudink a skorice. A proc nejasat, kdyz obe varianty jsou vyborne. Myslim, ze neni v silach cloveka, ktery vklada recept zjistovat, zda zde uz podobny neni. Ja to zkousela, pri vkladani jednoho receptu a stejne jsem byla upozornena, ze dokonce 2 podobne tu uz jsou.

  • Jiřina
    Jiřina |

    13. 7. 2007 08:54

    Jaký je chuťový rozdíl mezi Koláčem z pekla a Margot řezy? Když již mám vyzkoušené Margot řezy do kterých se taky lije pudink a na upečený potírá zakysaná smetana, nevidím důvod proč dělat stejný koláč uveřejněný pod jiným názvem. Mám pocit, že stejní návštěvníci tohoto webu, psali komentáře i u receptu Margot řezy i u Koláče z pekla. Děvčata proč jasáte, když jste se s receptem již vlastně setkaly. Jestli dáte do těsta hladkou mouku anebo polohrubou a na zakysanou smetanu kakao anebo nastrouhanou čokoládu je to přece jedno. Záleží jenom co máte rádi.Základ u obou moučníku je ale stejný.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 7. 2007 00:09

    Zdeni,opravdu moc děkuji za odpověď.Já jsem se právě proto ptala,jak to doopravdy s tím pudinkem je.:o)Dala jsem ho vlažný(zlatá střední cesta) a všem to opravdu moc chutnalo.Jo a do něj jsem přidala trošku cukru,jen tak od oka asi 2 lžičky.Posypala kakaem,skořicovým cukrem a dala vychladit..:o))

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    12. 7. 2007 21:54

    Jani,já dávám pudink zásadně vychládlý,lžící dělám hromádky,na řezu to vypadá pěkně a nikdy nemám problém,že by pudink z plechu utíkal.Ale vždycky ho osladím,protože neslazený nám nechutná.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 7. 2007 20:26

    Vynikající koláč.Všem opravdu moc chutnal.Skvělý recept.:o)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 7. 2007 15:35

    Milá Pavli,děkuji za vysvětlení.Mohlo to být i bez těch vykřičníků.Jinak jsem si myslela,že asi horký,ale znám i buchtu,kde se na těsto před pečením dává pudink studený nebo spíš vlažný,aby se těsto nesrazilo.proto jsem se jen chtěla ujistit.Sladké moc nemusím,tak ten pudink neosladím.o)

  • Pavla
    Pavla |

    12. 7. 2007 14:19

    Milá Jano, přečtěte si všechny komentáře!!!A když je tam, že vlijeme na plech-tak to znamená že horký. Já jsem puding osladila jednou lžící cukru, ale záleží na tom, jak kdo má rád sladké!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 7. 2007 11:31

    Ten pudink dát ještě teplý nebo nechat vychladit?A opravdu se nemusí osladit?Komentáře jsem četla,jen tady není nikde řečeno,jestli je správně dát teplý nebo studený pudinkChci to dnes upéct,tak ať vím jak na to...Děkuji:o)

  • Kamila Bezdekova
    Kamila Bezdekova |

    11. 7. 2007 17:25

    Tak už jsem ho taky vyzkoušela je opravdu super,dala jsem místo holé skořice skořicový cukr,bylo to bezva,všichni komu jsem dala zkusit chtějí recept.

  • Tereza Bělská
    Tereza Bělská |

    11. 7. 2007 13:44

    udělala sem ho dnes ráno a musím říct že je vynikající!!! Rodina ještě neměla možnost ho ochutnat ale věřím že by ho pochválili taktéž!! Naprostá delikatesa;o)

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    9. 7. 2007 12:15

    Tak jsem koláč pekla na skautský tábor na 3 plechy, mě to chutnalo moc, uvidím, co na to řekne 25 zmlsaných dětí. Jinak za 1***

  • Jitka Horálková
    Jitka Horálková |

    8. 7. 2007 11:44

    Vynikající! Vřele doporučuji těm co ještě nezkusili.Dávám za 1

  • Andik
    Andik |

    7. 7. 2007 21:16

    tak jsem to hned skusila..a je to vyborne..ani ne moc sladke..supa..

  • Lucie
    Lucie |

    7. 7. 2007 20:04

    Je vazne skvelej!!! Behem jednoho tydne jsem ho pekla 3x, jak vsem chutnal! Jednoduchy, rychly a vyborny :-) Davam jen 4 vejce a puding trosku osladim.

  • mony
    mony |

    7. 7. 2007 17:29

    Miluju sladke a toto je bombastic fantastic

  • Zuzana
    Zuzana |

    7. 7. 2007 17:19

    Koláč byl výborný, všem moc chutnal. Pudink jsem dala vanilkový, k uvedenému množství mouky a cukru jsem trochu přidala, koláč byl tedy vyšší. Pekla jsem na 180°. Bezva recept, dávám 1.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    6. 7. 2007 20:08

    Ať se to jmenuje jak chce, na názvu mi vůbec nesejde, protože je to veeeeelká dobrota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o))) Neměla jsem jiný než čokoládový pudink, ale to je nejspíš jedno že, jaký se použije ;o) Fakt to bylo super!

  • Anděla Sobotková
    Anděla Sobotková |

    6. 7. 2007 09:27

    Koláč byl vynikající, jen bych osladila trošičku ten pudink:-). Jinak dávám za jedna.

  • gábina 1111
    gábina 1111 |

    5. 7. 2007 17:10

    Marto,já peču všechno,pokud není uvedeno jinak, na 180 stupňů a ještě mě to nezklamalo!

  • lidmila šírová
    lidmila šírová |

    4. 7. 2007 21:36

    koláč je skvělý,my ho děláme pod názvem Vilémova buchta.

  • gábina 1111
    gábina 1111 |

    4. 7. 2007 19:28

    je to bomba!Jednou jsem jedla podobný,byl tam jiný poměr těsta a pudinku,ale tenhle je o moc lepší!!!Před 4 hodinama upečený a je ho půlka pryč a to jsme na to jen 3

  • rosnička
    rosnička |

    4. 7. 2007 14:28

    Tak já bohužel musím říci, že se mi koláč nepovedl, vypadal podezřela a chutnal hrozně moc uměle, bohužel ho nikde nesnědl, tak jsem ho musela vyhodit:(. Nevím kde jsem udělala chybu.

  • Marta
    Marta |

    4. 7. 2007 08:42

    Na pohled super recept, ale chybí pro méně zkušené hospodyňky uvést dobu a stupně pečení. Poradí prosím někdo? Marta

  • Petra
    Petra |

    3. 7. 2007 13:23

    Vajec jsem nedala 5 ale 4, a i tak byl koláč eňo ňůňo. Lahůdka!

  • Tamara
    Tamara |

    3. 7. 2007 11:18

    Děkuji všem za rady ohledně remosky.

  • Bara
    Bara |

    2. 7. 2007 14:39

    Velice dobre, melo velky uspech u nas doma.Davam taktez za 1.

  • KatkaR
    KatkaR |

    2. 7. 2007 11:49

    koláč byl dobrý

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    2. 7. 2007 10:24

    Opravdu dobrota, měl by se spíš jmenovat Koláč z nebe ! Ale dětem se ten název líbil, maslí si, že si ho pečou čerti. Dávám 1.

  • Monika2
    Monika2 |

    30. 6. 2007 16:36

    S pečením v remosce mám zkušenost: co je dávka na velký plech, stačí dělit na polovinu. Hrníčkové recepty jsem si upravila tak, že místo velkých jsem dávala malé hrnečky. A co se týká buchet, tak ty z remosky byly vždycky nejlepší!

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    30. 6. 2007 11:29

    Právě jsme s manželem ochutnali. Je úžasný, jemný, akorát sladký, ingredience se svou chutí vzájemně doplňují. Je prostě bezchybný. Na posypání a do těsta jsme použili granko. Děkuji za recept.

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    30. 6. 2007 10:57

    Tento recept jsou jen nepatrně pozměněné Pudinkové řezy se zakysanou smetanou.

  • Libuše Římalová
    Libuše Římalová |

    30. 6. 2007 00:16

    Ten puding se tam naleje teplý,nebo vychladlý.Dík

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    29. 6. 2007 14:06

    Tamaro, ja osobne s pecenim v remosce zkusenost nemam, ale tchyne v ni pece dost casto. Co se ji synove odstehovali, pece v tydnu prave jen v remosce a na vikend klasicky na plechu pro vnoucky ;-). Takze to jde, vcera jsem od ni zrovna mela bublaninu v remosce nedavno dokonce i kynute buchty...mnam. Ale asi bych to vyzkousela driv, nez az na te dovolene. Treba to budes muset trosku "vychytat".

  • Máří
    Máří |

    29. 6. 2007 13:59

    Do remosky bych asi dala poloviční nebo 3/4 dávku. Ale jinak mám s pečením v remosce dobré zkušenosti. Koláče nejsou vysušené, akorát když je větší objem - třeba rýžový nákyp pro pět lidí, tak to trvá déle než v troubě. Dělala jsme v remosce i kynuté buchty, bublaniny. Moje mamka kdysi v remosce pekla i vánoční cukroví, když nám před vánoci zkolabovala trouba.

  • Tamara
    Tamara |

    29. 6. 2007 12:46

    Koláček výborný, dávám 1 a mám malý dotaz na zkušené pekařky a kuchařky. Chci na chatě upéct nějaký koláč, k Vánocům jsem dostala elektrickou pánev ( remosku ), v návodu se píše, že v ní lze dělat pizzu. Myslíte, že bych v ní mohla tedy zkusit i koláč?

  • Zuzana
    Zuzana |

    28. 6. 2007 15:58

    Je to obdobný koláč jako již uvedený recept "Margot buchta" a musím říct, že je opravdu výborný, s tím pudinkem je vláčný a Margotka navrchu krásně voní. Děti už dle vůně Margotky vědí, co jsem pekla :-).

  • Helena
    Helena |

    27. 6. 2007 19:01

    Tento moučník znám pod názvem "Péřová buchta". Je skutečně vynikající - nejlepší v létě, pěkně vychlazený! Mňam!

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    20. 5. 2007 22:40

    Jsou to vlastně řezy s pudinkem a zakysanou smetanou akorát místo čokolády je na vrchu skořice,znám toto jako "měsíční krajina",velmi dobré dávám 1.

  • Iveta
    Iveta |

    20. 5. 2007 16:15

    Koláč jsem pekla dnes poprvé a obávám se, že do večera bude pryč. Je vynikající a dávám 1***.

  • Nikittka
    Nikittka |

    5. 4. 2007 21:38

    Dávám za jedna, koláč jsem pekla již 3x a vždy se po něm slehne zem, vynikající, doporučuji.

  • Andra
    Andra |

    9. 2. 2007 18:48

    Veľmi dobrý koláč. Obávam sa, že zajtrajšok neprežije... za 1*.

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    2. 2. 2007 19:12

    tak tuto buchtu znám jako "Péřová buchta"...recept je naprosto stejný a VÝBORNÝ a to VELMI. dávám jedna...lehký a efektní...

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    12. 11. 2006 09:50

    Je to moc výborný koláč.Zkusila jsem ho udělat hned jak jsem ho objevila.A tak jak moje děti na koláče moc nejsou,tak do toho se pustili jak hladový saně.I mému manželo velmi chutnal a to sladké vůbec nejí.

  • Martina Kubincová
    Martina Kubincová |

    24. 10. 2006 13:27

    Tak jsem zkusila udělat Koláč z pekla a musím uznat že je opravdu výborný. Jsme 6ti čnená rodina a zaprášilo se po něm tak rychle že jsem musela druhý den ho upéct ještě jednou. Je fakt skvělý

  • Lenka
    Lenka |

    20. 9. 2006 10:49

    V remosce jsem pekla několik let. Většinou jsem dělala poloviční dávky, ale záleží jakou máš remosku. Jinak koláč jsem pekla včera prvně a byl moc dobrý. Do horní vrstvy jsem přidala ještě kakao.

  • Katka Kůsová
    Katka Kůsová |

    23. 8. 2006 19:54

    Nemáte někdo zkušenost, kolik těsta udělat, pokud můžu péct jenom v remosce? 25 dkg mouku a 25 dkg cukru mi přijde na remosku moc... Děkuji.

  • Luka
    Luka |

    18. 8. 2006 10:07

    Já se dámy omlouvám, ale kdyby jste byly tak hodné a upřesnily pro nás nezkušené pány při jaké teplotě bych to měl v té troubě trápit a po jakou dobu???Děkuji :)

  • Lenka Švábová
    Lenka Švábová |

    2. 8. 2006 15:41

    Nevěřila bych, že to může být tak dobré. Na fotce to není moc vábné,ale jak se říká - zdání klame.Takže ze svojí vlastní zkušenosti dávám za 1!Výborné a stojí to zato!

  • Hanka
    Hanka |

    24. 7. 2006 12:31

    Koláč byl vynikající!!! Je krásně vláčný a z lednice ideální do parných letních dnů. Všem doporučuji!

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    24. 7. 2006 11:12

    Nemá chybu.dala jsem také jednu smetanu,stačila bohatě.Známkuji za 1.

  • Maja
    Maja |

    14. 7. 2006 10:43

    Absolutně nemá chybu-vřele doporučuju. U nás se po něm jen zaprášilo. VÝBORNÝ!!!!!!!!!!!!!!!

  • Naďa Lhotaková
    Naďa Lhotaková |

    5. 7. 2006 20:41

    Také znám pod názvem Fofr řezy.Je opravdu vynikající,a v parném létě osvěžující.

  • Lucka
    Lucka |

    29. 6. 2006 21:49

    Holky, koláč je fakt vynikající. Mňam, asi ho sním celej:-) Pravda je, že smetana stačí jenom jedna. Je fakt úúúúžssnej!! Díky za tip:o)

  • Monika
    Monika |

    29. 6. 2006 13:08

    doufá,m že se mi povede jako na fotce

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    13. 6. 2006 23:35

    Výborný moučník, na polovinu jsem ještě zkusila poházet čerstvé jahody - vynikající. Jen příště na polevu použiji jen 1 kys. smetanu, myslím si, že bude dostačující

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    5. 6. 2006 18:57

    Jano, opravdu zajímavý vzor, přemýšlela jsem, jak jste to docílila, až v komentářích jsem se to dočetla. Bezva nápad. Já se na něj chystám o víkend, již jsme ho měli 2x a oravdu nic lahodnějšího jsem nejedla.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    4. 6. 2006 14:32

    Koláč zmizel opravdu rychle....pudink jsem lila na syrové těsto horký,protože jsem neměla čas....a nevadilo to.Když jsem to měla všechno na plechu,tak jsem to těsto ještě protáhla vidličkou -udělal se zajímavý vzor...jo a boule se tam udělali... :-)

  • Alka
    Alka |

    18. 5. 2006 18:51

    Souhlasim!Tento kolac je vyborny a vlacny..zas tak prace s tim neni,to jen tak vypada,ale vse jde rychle a koro samo.. Dekuju za pripomenuti,zase ho jdu udelat!

  • Petra no
    Petra no |

    29. 4. 2006 10:58

    ten pudink se má lít na koláč teplí nebo studený

  • Alena
    Alena |

    24. 4. 2006 16:53

    Nic lahodnějšího jsem už dlouho nejedla, nemá jedinou chybu. Dík za výborný recept.

  • Macek
    Macek |

    12. 10. 2005 06:52

    Tento moučník v naší rodině padl během půl dne. Tudíž nemám co dodat. Prostě vynikající!

  • Silveig
    Silveig |

    12. 6. 2005 11:56

    Tohle je Pudinková Silveig :)))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 3. 2005 16:23

    Mletý cukr je cukr moučka. Cukr krupice je jemný krystalový cukr, který je nejlepší na rolády a řezy.

  • Jana Sládková
    Jana Sládková |

    9. 3. 2005 13:31

    Pěkně prosím, co je mletý cukr? Myslí se cukr moučka nebo krystal-krupice? Díky za radu!

  • Lenka Dvořáková
    Lenka Dvořáková |

    2. 3. 2005 12:41

    Je skvělý a jednoduchý.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2004 12:24

    Nejsou to Pudingové boule?Jest-li ano,tak je toto určitě lepší název,žádné boule z toho nevznikají,ale je to docela dobré.

  • Marie Krejzarova
    Marie Krejzarova |

    25. 12. 2004 22:01

    Je opravdu výborný.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 10. 2004 12:59

    tento koláč se v poslední době často objevuje v různých obměnách a musím říct, že je opravdu výborný - vláčný, jemný a skoro se nemusí kousat!