Bramborový chléb II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce mléko vlahé
    • 375
      g hladká mouka
    • 500
      g brambory
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich zachyťte. Vymačkané brambory rychle vmíchejte do těsta. Přidejte vejce, sůl a zbytek mouky, zpracujte pružné těsto. Těsto nechte kynout. Šťávu z brambor slijte a usazený škrob vmíchejte do těsta.
2
Chlebíčkovou formu vymastěte máslem nebo vyválejte bochánek a položte ho na vymaštěný plech a nechte vykynout těsto na dvojnásobek. Vykynuté těsto dáme péct cca na 1 hodinu v elektrické troubě na 200 °C.
3
Upečený chléb nechte vychladnout a teprve potom vyklopit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.