Autor:

Bramborový chléb II.

Střední
Ingredience
Droždí 30 g
Cukr 1 lžíce
Mléko
vlahé
5 lžíce
Hladká mouka 375 g
Brambory 500 g
Vejce 5 ks
Sůl 1 špetka
Tuk  

Postup přípravy:

Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich zachyťte. Vymačkané brambory rychle vmíchejte do těsta. Přidejte vejce, sůl a zbytek mouky, zpracujte pružné těsto. Těsto nechte kynout. Šťávu z brambor slijte a usazený škrob vmíchejte do těsta.

Chlebíčkovou formu vymastěte máslem nebo vyválejte bochánek a položte ho na vymaštěný plech a nechte vykynout těsto na dvojnásobek. Vykynuté těsto dáme péct cca na 1 hodinu v elektrické troubě na 200 °C.

Upečený chléb nechte vychladnout a teprve potom vyklopit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Bramborový chléb II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web