Bramborák s feferonkami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • 4
      ks feferonka červené a žluté feferonky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky podélně rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2
Spolu s cibulí je vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně do něj vkládáme vrchovaté lžíce bramborového těsta. Lžící je přimáčkneme a po obou stranách smažíme asi 4-5 minut dokřupava.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kasnak
    Kasnak |

    8. 12. 2014 07:22

    Podle me budou 4 hrsti thajskeho chilli trosku moc, 2 by mely stacit. Vyzkousim kolem Vanoc a Noveho roku. Ale urcite pomuze treba Kampot pepper, vim skoro urcite, ze lepsi pepr hneed tak v Evrope nedostanete.

  • Kasnak
    Kasnak |

    8. 12. 2014 07:19

    2 nebo 4, no podle me budou 4 hrste thajskeho chilli moc, ale vyzkousim nekdy mezi Vanoci a Novym rokem.

  • Sabina Trojanová
    Sabina Trojanová |

    31. 7. 2007 21:31

    Jsou to 4 červené a 4 žluté, nebo 2 a 2 feferonky?

  • Anděla Strnadová
    Anděla Strnadová |

    24. 3. 2007 00:42

    Do hospody k pivu i k vínu ,řekla bych super. !!!! Je to zdravě pálivé a pánum k pivku a fodbálku neodmyslitelné !!! Hned zítra vyskouším.

  • Jana
    Jana |

    15. 7. 2006 17:50

    Těch feferonek je tam dost,ale vypadá to velice lákavě!

  • Raduz
    Raduz |

    20. 11. 2005 22:43

    Bramborák + feferonky velice zajímavá kombinace :)