Autor:

Bramborák s nivou a šunkou

Snadné
Porce: 1
Na 1 bramborák
Brambory 2 ks
Šunka 2 plátek
Sýr Niva  
Vegeta  
Česnek 2 stroužek
Vejce 1 ks
Rostlinný olej  
Bramborák s nivou a šunkou

Postup přípravy:

Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme česnek a trochu vegety. Rozpálíme olej (lepší je olivový olej, bramborák je pak jemnější) na pánvi. Na to dáme nastrouhané brambory, udělám placku. Nebojte se, brambory budou držet u sebe. Nechám zespoda osmažit na oleji. Až je zespod osmažený, obrátím ho, na něj pokladu nadrobenou nivu a plátky šunky. Až je opět zespod udělaný, dám na talíř a navrch volské oko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rizoto s červenými krevetami Krémové rizoto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bramborák s nivou a šunkou

Komentáře

  1. zuzkan   10.11.2011 | 8:36 | reagovat |

    MIlá Vanesko a kde je napsáno že to jsou Rosti? Ale hlavně že Vás to pobavilo. Jinak je to dost oblíbený recept mezi našimi přáteli.

  2. Vanessa   07.07.2011 | 22:24 | reagovat |

    Tak tohle opravdu do švýcarských Rösti má hodně daleko :-D Rösti dělám ve Švýcarsku docela pravidelně, ale aby se do nich přidávala ještě mouka? O:-) Tak to tedy slyším a čtu poprvé :-D a hlavně nechápu proč? :-! Rösti ve Švýcarsku nejsou jako bramboráky u nás v česku!! A ještě ze syrových? Tady si asi zuzkan udělala spíš český brambory s nivou ala jakože švýcarské Rösti :-D
    Brambory na Rösti jsou nejlepší uvařené minimálně den předem.. (ve slupce, pak oloupete, nastrouháte nahrubo, rozpálíte si pánev nejlépe s máslem- tady je přímo máslo na pečení, dáte to na pánev, ochutíte dle chuti, vařechou promícháte a pomalinku pečete z každé strany tak, aby to mělo hezkou zlatavou "kůrku" Tak kdo je budete zkoušet dobrou chuť :-)

  3. jana speck   01.02.2010 | 17:08 | reagovat |

    Tak do toho praveho bramboraku ze Svycarska, kteremu se rika Röschti, je uz do zakladu dava hladka mouka a olej, ktery se pozdeji nemusi pridavat na panev. Pece se delsi dobu, na malem ohni a pod poklickou.Aby zmekly opravdu vsechny brambory.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web