Bramborák s nivou a šunkou

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 bramborák
    • 2
      ks brambory
    • 2
      plátek šunka
    • sýr niva
    • vegeta
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme česnek a trochu vegety. Rozpálíme olej (lepší je olivový olej, bramborák je pak jemnější) na pánvi. Na to dáme nastrouhané brambory, udělám placku. Nebojte se, brambory budou držet u sebe. Nechám zespoda osmažit na oleji. Až je zespod osmažený, obrátím ho, na něj pokladu nadrobenou nivu a plátky šunky. Až je opět zespod udělaný, dám na talíř a navrch volské oko.

Komentáře k receptu

  • Pan Ptáček
    Pan Ptáček |

    6. 1. 2012 17:58

    Rád bych si počkal až bude i autorka "zespod udělaná".

  • zuzkan
    zuzkan |

    10. 11. 2011 08:36

    MIlá Vanesko a kde je napsáno že to jsou Rosti? Ale hlavně že Vás to pobavilo. Jinak je to dost oblíbený recept mezi našimi přáteli.

  • Vanessa
    Vanessa |

    7. 7. 2011 22:24

    Tak tohle opravdu do švýcarských Rösti má hodně daleko :-D Rösti dělám ve Švýcarsku docela pravidelně, ale aby se do nich přidávala ještě mouka? O:-) Tak to tedy slyším a čtu poprvé :-D a hlavně nechápu proč? :-! Rösti ve Švýcarsku nejsou jako bramboráky u nás v česku!! A ještě ze syrových? Tady si asi zuzkan udělala spíš český brambory s nivou ala jakože švýcarské Rösti :-D Brambory na Rösti jsou nejlepší uvařené minimálně den předem.. (ve slupce, pak oloupete, nastrouháte nahrubo, rozpálíte si pánev nejlépe s máslem- tady je přímo máslo na pečení, dáte to na pánev, ochutíte dle chuti, vařechou promícháte a pomalinku pečete z každé strany tak, aby to mělo hezkou zlatavou "kůrku" Tak kdo je budete zkoušet dobrou chuť :-)

  • jana speck
    jana speck |

    1. 2. 2010 17:08

    Tak do toho praveho bramboraku ze Svycarska, kteremu se rika Röschti, je uz do zakladu dava hladka mouka a olej, ktery se pozdeji nemusi pridavat na panev. Pece se delsi dobu, na malem ohni a pod poklickou.Aby zmekly opravdu vsechny brambory.