Autor:

Bramborák s nivou a šunkou

Snadné
Porce: 1
Na 1 bramborák
Brambory 2 ks
Šunka 2 plátek
Sýr Niva  
Vegeta  
Česnek 2 stroužek
Vejce 1 ks
Rostlinný olej  
Bramborák s nivou a šunkou

Postup přípravy:

Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme česnek a trochu vegety. Rozpálíme olej (lepší je olivový olej, bramborák je pak jemnější) na pánvi. Na to dáme nastrouhané brambory, udělám placku. Nebojte se, brambory budou držet u sebe. Nechám zespoda osmažit na oleji. Až je zespod osmažený, obrátím ho, na něj pokladu nadrobenou nivu a plátky šunky. Až je opět zespod udělaný, dám na talíř a navrch volské oko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Bramborák s nivou a šunkou

Komentáře

  1. zuzkan   10.11.2011 | 8:36 | reagovat | závadný

    MIlá Vanesko a kde je napsáno že to jsou Rosti? Ale hlavně že Vás to pobavilo. Jinak je to dost oblíbený recept mezi našimi přáteli.

  2. Vanessa   07.07.2011 | 22:24 | reagovat | závadný

    Tak tohle opravdu do švýcarských Rösti má hodně daleko :-D Rösti dělám ve Švýcarsku docela pravidelně, ale aby se do nich přidávala ještě mouka? O:-) Tak to tedy slyším a čtu poprvé :-D a hlavně nechápu proč? :-! Rösti ve Švýcarsku nejsou jako bramboráky u nás v česku!! A ještě ze syrových? Tady si asi zuzkan udělala spíš český brambory s nivou ala jakože švýcarské Rösti :-D
    Brambory na Rösti jsou nejlepší uvařené minimálně den předem.. (ve slupce, pak oloupete, nastrouháte nahrubo, rozpálíte si pánev nejlépe s máslem- tady je přímo máslo na pečení, dáte to na pánev, ochutíte dle chuti, vařechou promícháte a pomalinku pečete z každé strany tak, aby to mělo hezkou zlatavou "kůrku" Tak kdo je budete zkoušet dobrou chuť :-)

  3. jana speck   01.02.2010 | 17:08 | reagovat | závadný

    Tak do toho praveho bramboraku ze Svycarska, kteremu se rika Röschti, je uz do zakladu dava hladka mouka a olej, ktery se pozdeji nemusi pridavat na panev. Pece se delsi dobu, na malem ohni a pod poklickou.Aby zmekly opravdu vsechny brambory.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web