Bochánky do polévky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: jana.melecka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda
    • 40
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto.
2
Necháme vychladnout, přidáme vajíčko, promícháme.
3
Malou lžičkou namočenou ve vodě tvoříme bochánky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
4
Zalijeme horkou hovězí nebo drůbeží polévkou.

Komentáře k receptu

  • MILAN
    MILAN |

    13. 1. 2013 12:49

    CO TEN 1 LITR VODY? NEMĚLO TO BÝT SPÍŠE 0,1 LITRU.

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    17. 3. 2007 17:36

    Zuzi, díky za radu. Určitě vyzkouším. Sýr je možno přidat i do těchto smažených, ale je třeba dát méně mouky.

  • Zuzi
    Zuzi |

    26. 1. 2007 23:29

    Luxusní recept ovšem daleko chutnější a méně tučnější jsou když je upečete v troubě a můžete přidat i strouhaný sýr :)