Bedřichova kýta

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta může být i vepř pečeně( obojí bez kosti)
    • 1
      balení sýr niva
    • 150
      g špek podle chuti
    • 1
      ks česnek palička
    • 500
      ml smetana na vaření
    • 6
      ks brambory
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nivu nahrubo nastrouháme, poté nakrájíme špek na kostičky a oloupaný česnek na plátky.
2
Maso omyjeme, na vrchní straně několikrát lehce nařízneme( vytvoříme si tak předem náznak porcí). Poté maso nařízneme z boku a vytvoříme tím kapsu (maso musí zůstat pohromadě).
3
Do kapsy naládujeme část špeku, všechnu nivu a zakončíme opět špekem. Do mezer oddělujících porce vložíme česnek, následně maso stáhneme nití, aby se nám žádná ingredience nevysypala. Maso položíme do pekáče. obložíme zbytky špeku a česneku, lehce posolíme a posypeme kmínem, podlijeme vodou a na 200°C pečeme.
4
Zhruba po hodině přilijeme smetanu. Po další půlhodině zpola uvaříme brambory a přidáme k masu. Po celou dobu pečení pravidelně poléváme. Jakmile se dodělají brambory, podáváme.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.