Autor:

Bavorský guláš

Střední
Ingredience
Čočka 1/2 balíček
Brambory
5-6
6 ks
Hovězí maso 1/2 kg
Mrkev
větší
1 ks
Pórek 1 ks
Masox 1 kostka
Rajský protlak 1 plechovka
Paprika - sladká 1 lžička
Ocet 1 lžička
Česnek
2-3
3 stroužek
Cibule
1-2 větší
2 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
Chilli
nemusí být
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme cibuli, na kterou dáme nakrájené hovězí. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak a rozetřený česnek. Pak přidáme sladkou papriku (příp. ostrou) - promícháme a podlijeme vývarem nebo stačí vodou. Přidáme Masox a táhneme, než je maso měkké. Jsou-li obě směsi měkké, smícháme je a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem a trochou octa. Rozumně zahustíme moukou. Každý může jídlo vylepšit dle svého. Může užít jiné maso apod.

Toto jídlo prý rád míval otec princezny SiSi, pozdější císařovny Rakousko-Uherské.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Bavorský guláš

Komentáře

  1. Kaja   11.07.2014 | 11:59 | reagovat |

    Vynikajici zalezitost,.

  2. JK   05.12.2010 | 9:02 | reagovat |

    Skvělý recept, všem chutnal. Chutě vyvážené - dávám za 1

  3. Vladimír Staško   07.04.2010 | 16:54 | reagovat |

    Delal jsem to presne podle receptu a je to fakt dobry,davam za jedna.

  4. Jitka B.   10.01.2008 | 14:00 | reagovat |

    Nejdřív jsem vyzkoušela podle komentářů s fazolemi, bylo to dobré, ale tak trochu variace na chilli con carne apod. Podruhé jsem zkusila podle receptu s čočkou a bylo to výborné, mnohem zajímavější než s fazolemi. Už jsem zkusila i z vepřového plecka a taky výborné. Zařazuji do jídelníčku, děkuji za recept a dávám 1.

  5. Karel Stržanovský   01.09.2007 | 17:45 | reagovat |

    Guláš byl naprosto úžasný. Místo čočky jsem tam taky dal fazole a ještě nalil asi 3 dcl bílého vína. Je to tak syté jídlo, že k tomu ani není třeba nic přikusovat. A navařil jsem toho pro armádu:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web