Autor:

Bavorský guláš

Střední
Ingredience
Čočka 1/2 balíček
Brambory
5-6
6 ks
Hovězí maso 1/2 kg
Mrkev
větší
1 ks
Pórek 1 ks
Masox 1 kostka
Rajský protlak 1 plechovka
Paprika - sladká 1 lžička
Ocet 1 lžička
Česnek
2-3
3 stroužek
Cibule
1-2 větší
2 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
Chilli
nemusí být
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme cibuli, na kterou dáme nakrájené hovězí. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak a rozetřený česnek. Pak přidáme sladkou papriku (příp. ostrou) - promícháme a podlijeme vývarem nebo stačí vodou. Přidáme Masox a táhneme, než je maso měkké. Jsou-li obě směsi měkké, smícháme je a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem a trochou octa. Rozumně zahustíme moukou. Každý může jídlo vylepšit dle svého. Může užít jiné maso apod.

Toto jídlo prý rád míval otec princezny SiSi, pozdější císařovny Rakousko-Uherské.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Bavorský guláš

Komentáře

  1. Kaja   11.07.2014 | 11:59 | reagovat | závadný

    Vynikajici zalezitost,.

  2. JK   05.12.2010 | 9:02 | reagovat | závadný

    Skvělý recept, všem chutnal. Chutě vyvážené - dávám za 1

  3. Vladimír Staško   07.04.2010 | 16:54 | reagovat | závadný

    Delal jsem to presne podle receptu a je to fakt dobry,davam za jedna.

  4. Jitka B.   10.01.2008 | 14:00 | reagovat | závadný

    Nejdřív jsem vyzkoušela podle komentářů s fazolemi, bylo to dobré, ale tak trochu variace na chilli con carne apod. Podruhé jsem zkusila podle receptu s čočkou a bylo to výborné, mnohem zajímavější než s fazolemi. Už jsem zkusila i z vepřového plecka a taky výborné. Zařazuji do jídelníčku, děkuji za recept a dávám 1.

  5. Karel Stržanovský   01.09.2007 | 17:45 | reagovat | závadný

    Guláš byl naprosto úžasný. Místo čočky jsem tam taky dal fazole a ještě nalil asi 3 dcl bílého vína. Je to tak syté jídlo, že k tomu ani není třeba nic přikusovat. A navařil jsem toho pro armádu:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web