Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • voda
    • masox
    • kořenová zelenina (Mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák apod.)
    • kmín
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • máslo
    • hladká mouka
    • petrželka Kadeřavá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé kousky.
2
Tuto směs vmícháme do polévky a necháme krátce provařit, nakonec přidáme kadeřavou petrželku a můžeme přidat trochu másla na zjemění.

Komentáře k receptu

  • Lojza
    Lojza |

    20. 3. 2011 17:21

    u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky

  • Zuzana
    Zuzana |

    2. 3. 2007 08:08

    Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.

  • Blanka Hnízdilová
    Blanka Hnízdilová |

    25. 1. 2007 13:30

    No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    25. 1. 2007 07:40

    Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).

  • pete
    pete |

    24. 1. 2007 16:18

    ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2007 15:45

    tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.

  • englicka
    englicka |

    24. 1. 2007 11:32

    jojo tak tohle nůže být dobrota....

  • Novotná
    Novotná |

    24. 1. 2007 09:48

    Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.