Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do olejem vymaštěného pekáčku položíme na plátky nakrájené brambory cca 1 cm široké (na celé dno) a vrstvu osolíme. Na to poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, na to naklepané a osolené kuřecí řízky. Řízky potřeme konzervou ďábelských toustů a poklademe plátky anglické slaniny. Na ně opět položíme 1 cm silné plátky brambor a osolíme. Dáme do trouby na střední teplotu zapéct.
2
Až začnou brambory hnědnout, rozkvedláme si mimo smetanu s trochou mléka (asi 1 dcl), 3 syrová vejce s trochou soli. Obsah pekáčku posypeme strouhaným sýrem, přelijeme připravenou "zálivkou"a pečeme do zhoustnutí smetany s vejci.
3
Poznámka: jedná se sice o jeden z těch dražších receptů, ale stojí za to!

Komentáře k receptu

  • Jirka Šabat
    Jirka Šabat |

    6. 6. 2006 10:07

    Já dávám 12%smetanu do omáček,potom to není tolik tučné.Všem dobrou chuť.

  • BEBA
    BEBA |

    3. 6. 2006 21:37

    TÁ SMOTANA JE SLADKÁ ALEBO KYSLÁ? LEBO U NáS JE 12 % AJ SLADKá AJ KYSLÁ.

  • Eva Kaiserová
    Eva Kaiserová |

    2. 6. 2006 18:16

    Tak tenhle receptík si udělám co nejdříve.Už teď se mi sbíhají sliny:-)

  • Martina
    Martina |

    2. 6. 2006 17:53

    to si pište,že je to dobré! Já sice nedávám tousty ani vejce,ale vyzkouším i tuto variantu.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 6. 2006 17:15

    To by mohlo být dobré:-))

  • Jirka Šabat
    Jirka Šabat |

    2. 6. 2006 15:40

    K tomu receptu jsem zapoměl dopsat že nejlepší je s tatarkou.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: