Žampiony s cibulkou a smetanou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Luciik

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit špagety dle návodu na obalu. Omyjeme žampiony, odstraníme nožičky a nakrájíme na kostičky. Dále omyjeme cibulku, kterou nakrájíme na úzká kolečka a oddělíme bílou část od zelené. Necháme mírně rozpálit vyšší pánev. Dáme zpěnit bílou část cibulky, přibližně po 1,5 min. nasypeme na pánev žampiony. Ty necháme vysmažit cca 10 min., poté je zalijeme smetanou. Počkáme, až se smetana zahřeje a zahustíme světlou jížkou. Poté přidáme zelenou část jarní cibulky, osolíme a opepříme. Pokud Vám omáčka zhoustla víc nebo přišlo více přátel na jídlo, stačí jí zředit plnotučným mlékem - s tím ale opatrně, abyste nedostala mlékovou omáčku bez konzistence! Po nandání na talíř posypeme nastrouhaným sýrem (najemno).
2
Pokud máte doma chlapa-masožravce, můžete přidat na kostičky nakrájená kuřecí prsíčka - ty přidáme na zpěněnou cibulku ještě před žampiony, počkáme, až se usmaží a postupuje dle návodu.

Komentáře k receptu

  • Anna
    Anna |

    16. 5. 2013 12:18

    Místo špaget širší nudle na dýňovém oleji a trocha piniových oříšků... a bez jíšky.

  • Anna
    Anna |

    14. 6. 2007 18:33

    To bude dobrota, to vyzkouším.

  • Zuzana
    Zuzana |

    14. 6. 2007 08:48

    s jogurtem?díky za tip!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2007 14:48

    Jde to i bez jíšky a s jogurtem místo smetany.

Abecední seznam: