• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarský koláč z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarský koláč z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 6
      lžíce mandle skané nebo mleté, a ořechy
    • ovoce
    • šlehačka
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky - mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musí nejprve okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku a pečeme na do zezlátnutí.
2
Ze zkušenosti musím říct, že na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2007 09:42

    vyborne!!

  • Markéta | 30. 11. 2007 17:48

    Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.

  • jana martanovicova | 16. 7. 2007 12:43

    Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.

  • Ivana C. | 9. 7. 2007 07:58

    Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!

  • Eva Eichlerová | 7. 7. 2007 11:40

    Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:44

    Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.

  • Markéta | 13. 4. 2007 15:38

    Jen smíchat se žloutkem a cukrem.

  • Lili | 12. 4. 2007 15:23

    Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.

  • Ivana C. | 9. 4. 2007 13:15

    KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.

  • Markéta | 4. 4. 2007 18:11

    Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.

  • Ivana C. | 4. 4. 2007 10:55

    Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Listové těsto Mandle Ovoce Šlehačka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

60 minut
Vanilkové rohlíčky VI.

Vanilkové rohlíčky VI.

15 minut
Svařák

Svařák

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

35 minut
Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

85 minut
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

8 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Poslední sledované recepty

135
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
119
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
80
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
67
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
60
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Vánoční perníková chaloupka: Podrobný návod krok za krokem
Vánoční perníková chaloupka: Podrobný návod krok…
Kupované, nebo doma upečené vánoční cukroví? Spočítali jsme, kolik vás které bude stát
Kupované, nebo doma upečené vánoční cukroví?…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Adventní perníčky 4x jinak: Upečte si je podle oblíbeného receptu, zdravě nebo bez lepku
Adventní perníčky 4x jinak: Upečte si je podle…
AHA.cz Láska ve StarDance: Jiskření nepřehlédne slepý, on je však ženatý

Láska ve StarDance: Jiskření nepřehlédne slepý, on je však ženatý

Mimibazar Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

Dáma.cz Kdy je masopust 2023: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2023: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 bizarních módních retro kousků. Proč jsme je nosili a kdy se znovu vrátily do módy?

5 bizarních módních retro kousků. Proč jsme je nosili a kdy se znovu vrátily do módy?

Ženy.cz Rozevlátá Britka se zlomeným srdcem: Jak hrdinky romantických vánočních komedií diktují módní trendy?

Rozevlátá Britka se zlomeným srdcem: Jak hrdinky romantických vánočních komedií diktují módní trendy?

Blesk.cz »Zubatá« pěnice Eva Burešová: Rostou jí devítky!

»Zubatá« pěnice Eva Burešová: Rostou jí devítky!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Rodičovská dovolená 2024: Vše, co o ní potřebujete vědět

Rodičovská dovolená 2024: Vše, co o ní potřebujete vědět

Blesk Horoskopy Děláte často špatná rozhodnutí? Těchto šest znamení k tomu má sklony

Děláte často špatná rozhodnutí? Těchto šest znamení k tomu má sklony

Abecedazahrady DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact