Sušení masa v sušičce (vepřové, kuřecí, krůtí)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg maso
  • Marináda:
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • cayenský pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Před přípravou vepřového, kuřecího nebo krůtího masa na sušení, musí být maso zmrazeno 30 dnů, aby se zabily všechni možní parazité, které mohou v mase být. Pak příprava masa je stejná jako u sušení hovězího (viz. Beef jerky recept). Po skončení sušení, dát do trouby na nejnižší teplotu na 1 hodinu, aby se předešlo riziku salmonely.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Houmr13 13
    Houmr13 13 |

    24. 1. 2007 22:29

    Omlouvám se, ale tvrzení že zamražením masa na 30 dnů jej zbavíte parazytů je naprostý nesmysl. Cituji: "Jak vždy zdůrazňuji, kdyby tomu tak bylo a zamrazením by se krmení zbavilo parazitů ( bakterií, prvoků, červů) tak by planeta Země nepřežila již první dobu ledovou. Po prvním mrazu by tu nezbylo nic živého." Doporučuji změnit text u tohoto receptu tak aby nebyl zdraví nebezpečný. Je to přesně naopak, maso musí být čerstvé a teplota by měla být alespoň nějaký čas nad 71,5 stupňu, tak jak radí americký recept na domácí přípravu JERKY. HOWK