Rychlá zelňačka - omáčka od babičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory Vařené ve slupce
    • kysané zelí
    • sůl
    • mléko
    • smetana
    • hladká mouka
    • bílé zelí Na litr mléka asi hrnek - podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme kysané osolené zelí v troše vody (aby bylo ponořené), až změkne zahustíme trochou mouky, dolejeme do plného hrnce mlékem a smetanou. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka na talíř, zalejeme touto "zelovou" dobrotou a jíme až do prasknutí.
2
Dělávali jsme to k večeři, ale každý snědl tři talíře a pak nemohl spát, tak teď to dělám k sobotnímu obědu.

Komentáře k receptu

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    10. 6. 2008 13:07

    Taky to znám od babičky, akorát do omáčky přidáváme klobásu nakrájenou na kolečka a jíme s šupáky - brambory vařené ve slupce. Je to moc dobré.

  • hel eibl
    hel eibl |

    26. 9. 2007 17:52

    Když opečete uvařené brambory, je to vynikající.

  • Sylva
    Sylva |

    27. 10. 2006 09:28

    To je vzpomínka na moje dětství. Dětem to nejede a manžel by k tomu rád aspoň klobásu. Ale pro mně je to dobrotka.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2006 21:26

    Přidej si na to dozlatova osmaženou cibulku.