• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky zapečené se smetanou

autor: ester_davidova
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky zapečené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      rýže
    • 1
      vejce
    • 1
      cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 8
      ks paprikové lusky
    • 250
      ml smetana tučné šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme na tuku až zesklovatí, přidáme mleté maso a osmažíme. Mezitím uvaříme sáček rýže dle návodu a zbavíme paprikové lusky jádřinců (odkrojené "hlavičky" nebudeme potřebovat). Uvařenou rýži a osmahnuté mleté maso zamícháme dohromady (zde si můžete recept přizpůsobit - závisí na Vaší chuti resp. poměru masa a rýže a na množství paprik). Směs necháme chvilku prochladnout, aby se nesrazilo vajíčko, které následně přidáme. Osolíme a opepříme (popř. přidáme podravku, sekanou petrželku...). Okořeněnou směsí naplníme paprikové lusky, která vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše se zaleje smetanou a dá se při 200-220 °C zakryté upéct. Pečení paprik trvá asi 45 minut.
2
Jako příloha se podávají vařené brambory, které se, jako samotné upečené lusky, polévají smetanovým výpekem.
3
Tento recept dělala už má babička - je to delikátní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené

Plněné papriky na cuketách (lilku) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondřej Kuchar | 18. 7. 2008 13:06

    Tak sem vcera chtel uvarit vytecne plnene papriky - uvaril sem tyto, ale vytecne opravdu nebyly, nechapu jak nekdo muze napsat ze jsou vynikajici - si asi dotycny spletl recept, je to opravdu hruza a des. Nikomu nedoporucuji, mozna nekomu, komu bych se chtel pomstit - opravdu nedobre jidlo

  • Michal Imrich | 16. 2. 2008 13:15

    Hrůza nic horšího jsem v źivotě nejedl, celý týden sem se těšil ne plněné papriky a teĎ tohle

  • janička | 13. 3. 2007 14:40

    Dobrý den, i já jsem vyzkoušila a mohu doporučit. Co se týká té sražené slehačky, problém může být hlavně v tom, že byla málo tučná, proto je lepší dát smetanu a nepéct ze začátku na "plný výkon". V těchto šlehačkových receptech se mi osvědčila trvanlivá od kapucína v modré krabičce.

  • Lukáš | 2. 11. 2005 08:57

    Papriky byly výtečný, akorát místo šlehačky jsme tam dali smetanu a ta se nezdrcla. Dali jsme do 500g mletého masa 1 sáček rýže a měli jsme tam dát té rýže míň. Jinak super recept - můžu doporučit.

  • Jindra | 1. 10. 2005 10:16

    Tento recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Vůbec e mi to nesrazilo, možná je to tím, že papriky nechávám odkapat a uschnout. Nám tento recept noc chutnal a vypadalo to skvěle.

  • marie vasova | 12. 9. 2005 12:16

    Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Dávám zapravdu paní Novotné. Přesně, ale přesně jak popisuje stav pokrmu, tak tak jsem dopadla i já. Sražená šlehačka po paprikách, žádný výpek, ale pěkný šlem. Vzhledově hrůza - sice jsem to nandala na talíře, ale předem jsem je upozorňovala, že to nechutná, tak jak to vypadá. Už to nikdy vařit nebudu, škoda času a surovin. Recept ničím.

  • jarmila | 12. 9. 2005 11:28

    Já jsem je vařila také - přesně podle návodu a byly moc dobré.Kde se stala chyba , že se vám šlehačka srazila, to bohužel netuším (nejsem moc zdatná kuchařka).Třeba poradí někdo jiný.

  • Marie Novotná | 12. 9. 2005 09:35

    Vyzkoušela jsem a byla to hrůza. Smetana - použila jsem sladkou - se mi srazila, nadělala sraženiny na papriky i na pekáč a když jsem po 45 min. otevřela pekáč tak to nevypadalo k jídlu. Papriky jsem omyla pod vodou a standartně dopekla na másle. Kde jsem udělala chybu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Mleté maso Paprikové lusky Pepř mletý Rýže Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Mouřeníny

Mouřeníny

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Rychlé červené kari s krevetami

Rychlé červené kari s krevetami

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
DÍVČÍ SMETANOVÝ SVETR VEL.152 DÍVČÍ SMETANOVÝ SVETR VEL.152 Více info
Béžová, smetanová mikina, mikinka na zip s kapucí Béžová, smetanová mikina, mikinka na zip s kapucí Více info
Savoir smetanová sukně s páskem V. 40 Savoir smetanová sukně s páskem V. 40 Více info
V smetanová blůzka vel. M V smetanová blůzka vel. M Více info

Poslední sledované recepty

176
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
85
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
50
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Čerstvé co nejdéle? Poradíme vám, jak si uspořádat lednici ku prospěchu surovin
Čerstvé co nejdéle? Poradíme vám, jak si…
Není chleba jako chleba: Mapa chlebů z celého světa, který je váš nejoblíbenější?
Není chleba jako chleba: Mapa chlebů z celého…
Laďka Něrgešová je skvělá pekařka. Zkuste její bábovku nebo sladké housky!
Laďka Něrgešová je skvělá pekařka. Zkuste její…
Hromnice: Svátek s vůní zapálených svící a čerstvých palačinek
Hromnice: Svátek s vůní zapálených svící a…
Suchý únor: Jdete letos do toho?
Suchý únor: Jdete letos do toho?
AHA.cz Kritika Brodské: Terezo! Přestaň obtěžovat cizí lidi

Kritika Brodské: Terezo! Přestaň obtěžovat cizí lidi

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Módní trendy pro rok 2023: Připravte se na bokovky, krajky a kobaltově modrou!

Módní trendy pro rok 2023: Připravte se na bokovky, krajky a kobaltově modrou!

Blesk pro ženy 5 stylistických fíglů podle Amal Clooney pro ženy 40+: Známe tajemství úspěchu!

5 stylistických fíglů podle Amal Clooney pro ženy 40+: Známe tajemství úspěchu!

Ženy.cz Tlustí lidé si nesmí užívat sex. Co nás kauza zpěváka Sama Smitha učí o fatfobii?

Tlustí lidé si nesmí užívat sex. Co nás kauza zpěváka Sama Smitha učí o fatfobii?

Blesk.cz S novým měsícem nová image: Ze Zuzany Belohorcové je svůdná dlouhovláska!

S novým měsícem nová image: Ze Zuzany Belohorcové je svůdná dlouhovláska!

SportRevue.cz 15 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

15 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle se jen tak nestává: Máma porodila dvojčata na přelomu roku. Každé tak v jiný den, měsíc i rok!

Tohle se jen tak nestává: Máma porodila dvojčata na přelomu roku. Každé tak v jiný den, měsíc i rok!

Blesk Horoskopy Ravenova únorová věštírna: Kdy přijde úleva?

Ravenova únorová věštírna: Kdy přijde úleva?

Abecedazahrady Čemeřice: Kráska, která kvete uprostřed zimy. Jak ji pěstovat?

Čemeřice: Kráska, která kvete uprostřed zimy. Jak ji pěstovat?

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí