• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lekníny
    Napište svůj komentář k receptu

    Lekníny

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lekníny
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g hladká mouka
      • 300
        g hera
      • 120
        g cukr
      • 3
        ks žloutek
      • 1
        lžíce kakao
    • Na ozdobení
      • čokoláda na vaření
      • lískové oříšky (Kandované ovoce, barevný máček)
    • Krém
      • 80
        g sušené mléko
      • 80
        g máslo
      • 150
        g moučkový cukr
      • 2
        ks bílek Menší
      • 0,50
        lžička mandlové aroma

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience na vále smícháme, zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček upečeme na plechu. Druhou polovinu lehce vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Hvězdičky se zahnutými rohy namáčime do čokolády tak, aby byly ozdobené jen špičky rohů.
    2
    Pak slepujeme k sobě rovnou a tvarovanou hvězdičku. Slepujeme buď máslovým krémem, marmeládou nebo nutelou. Po slepení ozdobíme střed leknínu - nastříkneme trošku krému (marmelády nebo čokolády) a vsadíme oříšek, kandované ovoce či barevný máček.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Lečo

    Lečo

    Ledovky

    Ledovky

    Lepenice

    Lepenice

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Andra
      Andra | 9. 1. 2007 12:08

      Nemôžete poslať fotografiu?

    • Věra Novotná
      Věra Novotná | 9. 1. 2007 11:25

      Nahoru jsem dala kuličku červeného alginátového ovoce. Vypadá to skvěle a tak to i chutná.

    • Danuše
      Danuše | 16. 11. 2006 08:20

      Vůbec se s tím nemusíte trápit. Já to jednuše všechno "smatlám" dohromady. Zkuste třeba nejdřív z poloviční dávky, jestli Vám vůbec bude vyhovovat. A pak se třeba rozhodnete pro nutelu:-) Je v tom vynikající.

    • NMarta
      NMarta | 16. 11. 2006 06:10

      Paní Danuše, můžete mi napsat jak děláte ten krém? Já si nevím rady s těmi bílky.Děkuji

    • paní Adélka
      paní Adélka | 15. 11. 2006 21:50

      byl by zde někdo laskav a zaslal fotku tohoto cukroví, které vypadá nádherně? Zřejmě už jsem stará ženská a patřím do starého železa,protože si moc neumim představim vzhled této dobroty. Omlouvám se. Hezký den

    • Danuše
      Danuše | 15. 11. 2006 19:41

      Já bohužel marcipán nedělám, takže srovnávat nemohu. Ale při porovnání receptů je v tomto krému podstatně méně cukru. Takže výsledek může být rozdílný konzistencí.

    • NMarta
      NMarta | 15. 11. 2006 19:19

      Prosím, jsem trochu nechápavá, můžete mi vysvětlit ten krém? Na mě to spíš působí jako nepravý marcipán.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:13

      Piekla som 2x, plnila som nutelou, zdobila som lentilkou, sú výborné.

    • Iveta Šulcová
      Iveta Šulcová | 15. 11. 2006 13:45

      Já také tyto lekníny peču velice ráda,ale osvědčilo se mi,že místo hvězdiček vykrajuji kytičky,protože při pečení se mi hvězdičky (špičky) hodně pekly,takže jsem je měla na krajích tmavší než uprostřed.Krém dávám třeba jako do úlků,navrch kousek červené kandované třešně - naše děti mají v těchto leknínech nejraději pokrájené gumové medvídky :-) a vrch posypu zeleným kokosem...Ale jinak opravdu doporučuju,jsou fakt výborný

    • Yvča
      Yvča | 15. 11. 2006 13:22

      Dano, zkuste hvězdičky péci na formičce - košíček obrátíte dnem nahoru a pečete na dýnku formičky. Necháte zchladnou a pohodlně sundáte.

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 15. 11. 2006 13:08

      Hvězdičky peču na 1/2 skořápce od vajíčka. Tam je nechávám i mírně zchladnout.

    • Dana Toušková
      Dana Toušková | 15. 11. 2006 12:15

      Takovýto recept jsem zkoušela loni, ale moc se mi nevydařil.Když jsem vyklopila upečené hvězdičky z formiček horké, tak se srovnaly a když jsem je nechala zchladnout, tak jsem je musela vydloubávat nožem, prosím o radu jak na to. Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Mandlové aroma Máslo Moučkový cukr Sušené mléko Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zakázaná buchta

    Zakázaná buchta

    Pizza na plech

    Pizza na plech

    Ovocný koláč III.

    Ovocný koláč III.

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Jogurtový Margot koláč s pudinkem

    Jogurtový Margot koláč s pudinkem

    Sushi s lososem

    Sushi s lososem

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Krém z dýně hókaidó

    Krém z dýně hókaidó

    Kološvárské zelí z remosky

    Kološvárské zelí z remosky

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
    Krkovička pod peřinkou z…
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    22
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Lekníny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí