Lačná pýcha z oblasti Hlinska

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit s vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj polovinu cukru (lze zahustit i trochou krupice). Ze směsi vykrajujeme lžičkou noky a zavařujeme je do vroucího mléka. Necháme je po každé straně přejít varem a děrovanou vařečkou vytáhneme. Mléko ve kterém jsme vařili noky přecedíme. Ve zbylém deci mléka rozmícháme žloutky, zbytek cukru, sůl, škrob (popřípadě pudink) a vmícháme do přecezeného mléka, za stálého míchání necháme zhoustnout a pak tímto krémem přeléváme nočky. V létě podáváme tento moučník vychlazený, v zimě teplý.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilka Vejce

Komentáře k receptu

  • daniela hanusova
    daniela hanusova |

    14. 3. 2010 20:41

    Tímto receptem jsem si i já připomněla mládí.Díky

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    12. 3. 2010 14:51

    Jirko,veľmi dobré. U nás sa tomu hovorí "Vtáčie mlieko", jóój,jak dávno som ho nerobila.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: