Křupavé kuře v římském hrnci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a namočíme do kondenzovaného mléka. Sůl a koření promícháme s maizenou, kousky kuřete obalíme v této směsce a uložíme do hrnce. Na povrch dáme kousky másla nebo Ramy, přiklopíme,dáme do trouby a pečeme asi 1 1/2 hodiny. V poslední třetině pečení odkryjeme víko, aby se udělala na kuřeti kůrka. Dá se dělat i na bramborách, přidat cibuli, nebo zeleninu. Na dno hrnce rozprostřeme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a poklademe porcemi kuřete. Koření je možné dát podle svých zvyklostí, různé směsi, určitě bude dobrý i sušený česnek.
2
Kdo nemá římský hrnec, vloží maso do vymazaného pekáčku.

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    23. 3. 2007 14:09

    Maruš díky za vysvětlení, já mám troubu elektr. tak tam je to vpohodě. Mám to v oblíbených, tak určitě někdy vyzkouším, na římský hrnec nedám dopustit, a kdo potřebuje držet dietu ( zdravotní, nebo nadváha ), tak si myslím, že by mu hrnec a pánev s nepřilnavým povrchem ( já mám Tefal ) neměl doma chybět. V obou se vaří zcela bez tuku.

  • Maruš
    Maruš |

    23. 3. 2007 13:56

    Paní Hanko,je to myšleno tak,že to naporcované kuře se potře tím mlékem,nebo omočí,či smočí :-)),prostě kousky naporcovaného kuřete musí být mokré od mléka.Do 1 dl opravdu nejde ponořit.Asi jsem to měla formulovat jinak,omlouvám se.Můžete nechat odležet,ale není to nutné.Jinak co se týče pečení,tak opravdu nerada udávám časy,protože záleží na teplotě trouby.Já mám plynovou a tam je třeba postupně přidávat teplotu a taky nepeču pak úplně na plný výkon,bojím se,aby hrnec neprasknul.Tak právě tam je to slůvlo ASI,každá hospodyňka už má většinou tu svoji troubu otestovanou a ty časy pečení už zná.Zdravím Vás.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    23. 3. 2007 08:32

    Mě by spíše zajímalo, jak do 1dcl namočím ( ač rozporcované ) celé kuře???? Namočit a na jak dlouho, nebo jen omočit?? Má zkušenost je, že kuře za 1 a půl hodiny v římském hrnci je hotové, ač nevykostěné.

  • Maruš
    Maruš |

    22. 3. 2007 23:25

    Moc nezbude,můžete vylít na dno hrnce pod kuře.Pokud budete dělat na bramborách,tak vylijte na ně.

  • Katy
    Katy |

    22. 3. 2007 20:40

    A co s kondenzovaným mlékem? Po vyjmutí vylejeme?