Křehounký salát ze syrového zelí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hlávkové zelí menší
    • 1
      sůl
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrouhat na jemno, prosolit a v míse důkladně promnout, až zkřehne. Když by bylo soli víc, lehce propláchnout a udělat tradiční zálivku. Pro obměnu je dobré třeba kápnout sojovku anebo nadrtit salátové bylinky, nebo cokoliv, co má naše pusinka ráda.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nama
    nama |

    18. 11. 2013 21:43

    moc dobrý, my jsme obměnili cibulí,ale dalo by se určo i jablíčko, křen atp. brou chuť ;-)

  • BoskovaLucie
    BoskovaLucie |

    4. 11. 2012 09:58

    trochu mi napovězte, klasickou zálivku - ocet, cukr a olej? nebo ocet, cukr, voda a pak ještě olej? Díky

  • Andulka
    Andulka |

    24. 8. 2011 12:12

    Může někdo prozradit fintu s promnutím?

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    21. 8. 2009 18:33

    Tento zelný salát dělám už dost dlouho. Fintu s promnutím jednou prozradil Ivan Vodochodský, když v sobotu dopoledne vaříval na Frekvenci 1.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    31. 7. 2009 07:16

    Já ještě přidávám nastrouhanou mrkev.

  • majda
    majda |

    20. 3. 2008 10:23

    dobrej nápad a vyšlo to.taky jsem na to tajemství nemohla přijít,dík za nápad

  • standa
    standa |

    29. 2. 2008 11:13

    funguje to,dik

  • Dada
    Dada |

    25. 2. 2008 14:14

    To vyzkouším taky mi moc chutná "hospodský" zelný salát a nevím jak na to. Dík za tip.