Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 2
      snítka rozmarýn malé
    • 75
      g červená čočka
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      svazek naťové cibulky
    • pepř drcený
    • 6
      plátek citron na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozdělíme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Na oleji králíka opečeme asi 5 minut, potom maso podlijeme citrónovou šťávou, vývarem a vínem. Opereme a osušíme rozmarýn a 1 snítku přidáme k masu.Přikryjeme poklicí a při střední teplotě zhruba 45 minut dusíme. Asi po půl hodině přidáme čočku a lžíci cukru.
2
Očistíme a opláchneme naťové cibulky. Nařežeme je na proužky a přidáme k masu. Rozmarýn vyjmeme, omáčku ochutíme solí a pepřem. Pak vše posypeme hrubě mletým pepřem, ozdobíme zbylým rozmarýnem a plátky citronu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.