Jednoduchý kokosek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 18 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: luckymili

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme v míse a rozetřeme na plech, pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme při 190 °C asi 15 minut, nebo až je to světle hnědé. Necháme vychladit a nalámeme na kousky. Abnormálně rychlé a děti to miluji.
2
Můžeme dělat i jednotlivé kokosky, kdy plnou lžičku směsi dáváme na plech a jemně přitlačíme na každý kopeček.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Škrob Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    12. 4. 2006 08:39

    Dvě dávky najednou bylo málo, jen příště dám jen polovičku cukru, bylo to dost sladké.

  • Marsí
    Marsí |

    11. 4. 2006 13:16

    luckymili...tak jsem to zkusila.....manžel prohlásil, že kokosové nejí....když to začalo vonět tak mi za zadkem nestáli jemn kocouři, ale i muž se synem...nakonec jsem si vlastním tělem obhájila tři kousky..no nic..vemu to ještě jednou..:o))mimoch. nakonec jsem to dělal z toho bramborového škro¨bu..fakt moc dobré a rychlé..díky za recept..

  • luckymili
    luckymili |

    4. 4. 2006 21:11

    Ano, hrnkem je myšleno 250 ml. Cukr normální krupice.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 4. 2006 20:48

    Myslíte hrnek 250 a cukr mletý? Děkuji

  • luckymili
    luckymili |

    4. 4. 2006 10:07

    Tak v tom neporadím, jedině se musí vyzkoušet, já zase používám na vše kukuřičný.

  • Marsí
    Marsí |

    4. 4. 2006 09:22

    luckymili...musí být ten škrob nutně kukuřičný...používám Solamyl ( je myslím bramborový) ?..předem díky za odpověď

  • luckymili
    luckymili |

    4. 4. 2006 09:03

    Panáka rumu si dejte raději zvlášť. Tento recept je spíše určen pro okamžité sklidnění neposedných dětí. Kokosky jsou spíše suchší cukrovinka a děti rády křupají, i když to není zdravé na zuby, ale to není nic, co je s cukrem.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 4. 2006 07:34

    S rumem by to už ale nebylo pro děti:-)))

  • Misik
    Misik |

    3. 4. 2006 21:20

    Nie je tomoc suche ? a čo tak troška rumu ?

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    3. 4. 2006 14:00

    Mňam. Tak to musím vyzkoušet!

  • luckymili
    luckymili |

    3. 4. 2006 13:48

    Je to hustá hmota, takže plech úplně stačí, pokud máte radší křupavější tak jako my, tak ji rozetřete v tenší vrstvě a je to také rychleji hotové. Jinak můžete dát v hrubší vrstvě, ale to už je potom lepší dělat jednotlivé kokosky.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    3. 4. 2006 13:25

    Tak tohle bych zkusila udělat dětem, kokos máme moc rádi, dává se to na velký plech nebo malý pekáček?

Abecední seznam: